16 Απριλίου, 2014

Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΟΥ

 

Ο ως άνω εικονιζόμενος υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ποταμιάς αφού τις παραμονές της 25ης Μαρτίου βγήκε να μας «διδάξει» τι εστί Επανάσταση του 1821, εχθές ως Μπέτυ της Λεωφόρου Συγγρού στην Ιστοσελίδα του Κόμματος που ανήκει http://www.protagon.gr ανάρτησε κατάπτυστο άρθρο του περί του Αγίου Φωτός.

Αυτός ο τύπος που προσβάλει το χριστιανικό αίσθημα ολοκλήρου του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού, τον προσεχή Μάϊο θα ζητήσει την ψήφο του, για να τον εκπροσωπήσει στις Βρυξέλλες. Τέτοιες μέρες δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τον κάθε Δήμου, αλλά επιγραμματικά θα ήθελα να επισημάνω στον Επικεφαλής της Ποταμιάς κ. Θεοδωράκη να τον μαζέψει γιατί μάλλον ζημιά κάνει στο νεογνό κόμμα που δημιουργείται.

Ο Δήμου και ο κάθε Δήμου καλά θα κάνει τις εκτιμήσεις του περί του Αγίου Φωτός να τις κρατήσει για τον εαυτό του και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Τις δε υποδείξεις του περί φιλανθρωπίας και εξόδων της μεταφοράς του Αγίου Φωτός  ας τις αφήσει για τους άλλους και να μας πει ο ίδιος τι πράττει για τον συνάνθρωπο.

Εάν είχε διαβάσει και  ακολουθούσε ο Δήμου την Επί του Όρους Ομιλία που μας συμβουλεύει να διαβάσουμε ίσως ο ξεπεσμός του να ήταν μικρότερος, διότι αυτά που γράφει κατά καιρούς μόνο ανθέλληνες και αιρετικοί τα γράφουν οι οποίοι είναι διακείμενοι εχθρικώς προς την Ορθοδοξία.

Πρέπει όμως να μάθουν κάποιοι ανιστόρητοι περί του Αγίου Φωτός, ότι το γενόμενο θαύμα είναι επιβεβαιωμένο από το 1580 επί Πατριάρχου Σωφρονίου του Δ΄. Βεβαίως ανάλογα με το μέτρο της πίστεως που διαθέτει ο καθένας αξιώνεται να δει το Άγιο Φως.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι Δημοκρατία δεν σημαίνει παίρνω μια πένα και γράφοντας πέντε ανιστόρητες αράδες προς χάριν εντυπωσιασμού αποδομώ τα Ιερά και τα Όσια!!!   

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: