03 Απριλίου, 2014

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΚΛΑΣΗΣ ARLEIGH BURKE ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Και δεύτερο αντιτορπιλικό στέλνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο αμερικανικό NBC. Στην Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται ήδη το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Truxtun (DDG-103) κλάσης  Arleigh Burke-το οποίο πραγματοποιεί κοινά ναυτικά γυμνάσια με τα σκάφη του ρουμανικού και του βουλγαρικού Ναυτικού.

Δεν είναι γνωστό εάν το δεύτερο σκάφος που αποστέλλεται το οποίο πρόκειται να είναι και αυτό της κλάσης Arleigh Burke - θα αντικαταστήσει απλώς το USS Truxtun λη θα ενισχύσει την παρουσία του αμερικανικού Ναυτικού στην περιοχή αλλά η κίνηση συνδέεται με αυτό που είπε σήμερα ο αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πτέραρχος Philip M. Breedlove ότι η συμμαχία ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα και το έδαφος με στόχο την αποτροπή ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Παράλληλα οι ΗΠΑ πρόκειται να αυξήσουν από 175 που είναι σήμερα σε 600 τη δύναμη των Αμερικανών Πεζοναυτών στη Ρουμανία σε μια προσπάθεια ενισχύσουν τη δύναμη των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: