09 Απριλίου, 2014

9/4/2014 - Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ" ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον οποιασδήποτε κίνησης, «ανοικτής ή κρυφής» στην ανατολική Ουκρανία και υποστήριξε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι διαδηλωτές στην περιοχή πληρώνονται. «Είδαμε ομάδες φιλορώσων διαδηλωτών να καταλαμβάνουν κτίρια στις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ» δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές πληρώνονται και δεν είναι κάτοικοι της περιοχής» πρόσθεσε.

«Αν η Ρωσία κινηθεί στην ανατολική Ουκρανία είτε ανοικτά είτε κρυφά, θα ήταν μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και εφιστούμε την προσοχή κατά μιας περαιτέρω στρατιωτικής επέμβασης» σημείωσε ο Κάρνεϊ. Η Ρωσία κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν να κατηγορούν τη Μόσχα για τα προβλήματα της Ουκρανίας, αφού ο Oυκρανός μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε χθες Κυριακή τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για τις «αποσχιστικές ταραχές» στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

«Σταματήστε (...) να κατηγορείτε για όλα τα προβλήματα της σημερινής Ουκρανίας (τη Μόσχα)», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση. «Χωρίς πραγματική συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της οποίας, μέσω μιας ομοσπονδοποίησης, θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των περιοχών της χώρας (...) είναι δύσκολο να αναμένεται μια μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση» της χώρας, συνέχισε το υπουργείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: