22 Απριλίου, 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΚΕΣΟ ΤΗΣ ΙΑΑ

 

Το ΚΕΣΟ Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ μοίρασε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, φρούτα λαχανικά και ψωμί και αναψυκτικά εν όψει Πάσχα στην αίθουσα Γαλήνη του Αγίου Λουκά Πατησιών σε 500 οικογένειες.

Για μια ακόμη φορά ακλούθησε την παραίνεση του προέδρου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, έχοντας την ευλογία του αναπληρωτή Προέδρου του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου στάθηκε σε όλες εκείνες της οικογένειες, που ακόμα, δεν έχουν αρχίσει να γεύονται τα θετικά της οικονομίας, αλλά πληρώνουν τις συνέπειες της ανεργίας της ανέχειας της κρίσης.

Έτσι, ξεκίνησε μια επιχείρηση συγκέντρωσης της προσφοράς από τις εργαζόμενες στο ΚΕΣΟ, την διευθύντρια, αλλά και των μελών του ΔΣ. Συγκεντρώθηκαν τόνοι προϊόντων, Αυγά, Άρτος, Λαχανικά & Φρούτα, Κρέας και Αναψυκτικά. Τα λαχανικά και τα φρούτα που τελικά έφτασαν τους 4,5 τόνους ήταν προσφορά του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Ρέντη).

Μάλιστα παρών στη συγκέντρωση της βοήθειας ήταν ο πρόεδρος ΣΕΚΛΑ κ. Στέφανος Κυριλής και η γραμματέας του Συνδέσμου κα Βάσω Ντέμκα Τα αρτοσκευάσματα ήταν προσφορές: της Αρτοβιομηχανίας Καραμαλέγκος, των Φούρνων Βενέτη & Στεργίου, καθώς και του Αρτοποιείου της Βασιλικής Ντάρα από τον Ασπρόπυργο.

Όλα αυτά, τα προϊόντα μεταφέρθηκαν στην αίθουσα Γαλήνη, του Αγίου Λουκά Πατησίων, όπου με την βοήθεια των π. Ευτύχιου Κονταδάκη και π. Χρήστου Βλάχου, που είναι και ΔΣ του ΚΕΣΟ, των εθελοντών του ΚΕΣΟ και των εθελοντών του Ι.Ν. Αγ. Λούκα στήθηκε η επιχείρηση τυποποίησης, ώστε οι σακούλες της προσφοράς - οι οποίες ζύγιζαν γύρω στα 10 κιλά η κάθε μία - να είναι έτοιμες την ημέρα της διανομής.  

Στην διανομή συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Λάμπρου και Χρήστος Βλάχος, η αναπληρωτής γγ κα Μαρία Τάταρη, το μέλος του ΔΣ Μαίρη Θεοδωροπούλου, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ, κ.α.

Ακόμα το ΚΕΣΟ χορήγησε 5000 αυγά από τη Εταιρεία INTERBAZ του κ. Νικολάου Βαζαίου από τα Μέγαρα, και αναψυκτικά Επιπρόσθετα σε κάθε οικογένεια το ΚΕΣΟ της ΙΑΑ προσέφερε από δυο κυλά κρέας χορηγία του κρεοπωλείου του Προέδρου της Βαρβακείου, Κλεάνθη Τσιρώνη ο οποίος διακρίνεται για την ευαισθησία του και την αρωγή του στο συνάνθρωπο, τα κοινά και τρέφει μεγάλο σεβασμό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: