20 Μαρτίου, 2014

Η ΔΟΥΜΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Η Δούμα, η κάτω Βουλή της Ρωσίας, ενέκρινε τη συνθήκη με την οποία η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι ρωσικές τελωνειακές Αρχές έχουν ενισχύσει τους ελέγχους επί των ουκρανικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας κατέλαβαν και διέκοψαν τη λειτουργία εργοστασίου ζαχαροπλαστικής ουκρανικής ιδιοκτησίας στη ρωσική πόλη Λίπετσκ, καθώς η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται και στο οικονομικό πεδίο.

Οι ρωσικές τελωνειακές Αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους κατόπιν "πληροφοριών" για πιθανές απόπειρες εξαγωγής λαθραίων προϊόντων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και όπλα, δήλωσε ο Ντμίτρι Κοτίκοφ, εκπρόσωπος των τελωνειακών υπηρεσιών. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγειονομικών Ελέγχων της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι "όλο και περισσότεροι υπάλληλοι ανακαλύπτουν φορτία με πλαστά παραστατικά".

Σε χωριστό περιστατικό, οι ρωσικές υπηρεσίας ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι η ρωσική αστυνομία έχει συλλάβει "πολλούς Ρώσους και Ουκρανούς που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο όπλων με προορισμό την περιοχή του Βορείου Καυκάσου".Εκπρόσωπος των ουκρανικών τελωνειακών υπηρεσιών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: