10 Μαρτίου, 2014

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

 

Τα 76α γενέθλιά του άγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος εγεννήθη στα Οινόφυτα Βοιωτίας στις 10 Μαρτίου το 1938, από την Δήμητρα και τον Αναστάσιο Λιάπη, το κοσμικό όνομα του Αρχιεπισκόπου είναι Ιωάννης. 

Το 1967 εκάρη Μοναχός, Διάκονος εχειροτονήθη την 3η Δεκεμβρίου 1967, Πρεσβύτερος - Αρχιμανδρίτης την 10η Δεκεμβρίου 1967 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό.

Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας εξελέγη παμψηφεί από την τότε Ιεραρχία την 1η Οκτωβρίου 1981  μετά την οικειοθελή παραίτηση του τότε Μητροπολίτου Θηβών. Ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο που έκανε στην Εκκλησία μας να εκλεγεί επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Σήμερα συμπληρώνει 76 χρόνια ζωής και τα επιτεύγματά του, είναι πάρα πολλά για την Εκκλησία και το Ελληνικό Έθνος».Θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε πάρα πολλά από τα χρόνια που ήτο Μοναχός μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλαδικής Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως επίσης θα μπορούσαμε να γράψουμε και για τα πνευματικά και οργανωτικά χαρίσματα Του.

Επειδή όμως γνωρίζωμεν ότι δεν αρέσουν στον Μακαριώτατο τα επαινετικά λόγια αλλά τα έργα αποφεύγουμε να τα εκθέσουμε ένα προς ένα σήμερα. Εμείς σήμερα ταπεινά ευχόμεθα ο Θεός να του χαρίζει υγείαν και δύναμην ώστε  με την πνευματικότητα που εκπέμπει να ενισχύεται η πνευματικότητα του λαού και να συμβάλλει όπως πάντα στην συνεχή ενότητα της Εκκλησίας μας. 

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
Voiotosp.blogspot.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: