20 Φεβρουαρίου, 2014

ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ HTTP://KATANIXIS.BLOGSPOT.GR ΔΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ - ΤΟΥΡΚΟΛΟΓΟ

 

Ο ως άνω κύριος όπου κατά καιρούς αποστέλλει σε διάφορες Ιστοσελίδες και Blogs,  όντως εμπεριστατωμένα, διάφορα άρθρα του σχετικά με τα θέματα της Τουρκίας και του Κυπριακού, δυστυχώς όμως στα Εκκλησιαστικά χωλαίνει λόγω άγνοιας ή εμπάθειας προς την Εκκλησία, και εξηγούμαι. Στις 17 Φεβρουαρίου 2014 απέστειλε σε όλες τις Ιστοσελίδες άρθρο του με τίτλο: «Το Θέατρο του Αγίου Όρους και οι αθλιότητες των Μ.Μ.Ε».

Το άρθρο αυτό όζει δυσωδίας κατά του Αγίου Όρους, των Αγιορειτών Πατέρων, κατά των ρασοφόρων, κατά του προσώπου του Αρχιεπισκόπου και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω της ασχετοσύνης του. Αυτός ο «κύριος» μπορεί να έχει εμπάθεια για το πολιτικό σύστημα, αυτό όμως δεν τον νομιμοποιεί να εκτρέπεται υβρίζοντας τον Θεσμό της Εκκλησίας και την Αθωνική Πολιτεία.

Θα έπρεπε να γνωρίζει εάν θέλει να είναι αντικειμενικός και όχι Δημοσιογράφος του συρμού ότι οι Αγιορείται δίνουν έναν καθημερινό αγώνα έναντι τής αρπακτικής πιέσεως πολιτικών, εθνικών, θρησκευτικών, οικονομικών κ.ά. παραγόντων. Κάθε ολιγωρία μπορεί νά στοιχίση μιά μεγάλη απώλεια, εκκλησιαστική ή εθνική, διότι η ευθύνη τους είναι μεγάλη έναντι στήν ιστορία.

Γι' αυτό καί είναι έντονο τό αίσθημα ότι ο κατά καιρούς διασυρμός του Αγίου Όρους καί τών Αγιορειτών από τά ΜΜΕ είναι μιά ανοησία εκ μέρους τους. Απορούμε γιά τήν απερισκεψία όσων έχουν αναλάβει εργολαβικά κατά διαστήματα την λασπολογία κατά της Αθωνικής Πολιτείας.

Είναι αναγκαίο μάλλον αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την Εκκλησιαστική Δημοσιογραφία  νά φοιτούν γιά ένα διάστημα σέ τέτοια «προκεχωρημένα φυλάκια» όπως του Αγίου Όρους  ώστε νά μή προσβάλλουν, τουλάχιστον από άγνοια, τήν ιστορία, τήν παράδοση, τό γένος και τήν Ορθοδοξία.

Η Δημοσιογραφία του κ. Χειλαδάκη ως προς τα Εκκλησιαστικά θέματα, μπορούμε να πούμε πως είναι  ότι πιο θλιβερό υπάρχει σήμερα. Εάν θέλει να ασχολείται με την Εκκλησιαστική Δημοσιογραφία, θα πρέπει να διαβάσει τους Κώδικες και τους Κανόνες Δεοντολογίας που την διέπουν, διότι εάν συνεχίσει έτσι θα παραμείνει ένας γραφικός Δημοσιογράφος περί των Εκκλησιαστικών και θα χαθεί στο πέρασμα του χρόνου όπως χάθηκαν τόσοι και τόσοι άλλοι……

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: