06 Φεβρουαρίου, 2014

ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αναμφίβολα είναι δείγμα μεγάλης κατάντιας για το κοινοβουλευτικό μας σύστημα να καταλαμβάνει βουλευτική έδρα αλλά και υπουργικό θώκο άνθρωπος ο οποίος έχει δηλώσει ότι ψήφισε το Μνημόνιο δίχως να το έχει διαβάσει. Ακόμα μεγαλύτερη κατάντια είναι να τον ανέχονται οι συνάδελφοί του και ο δημοσιογραφικός κόσμος και να τον ακούνε με προσοχή που δεν του αξίζει, οι πολίτες δε να πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές του.  Ο λόγος για τον «πολύ» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον -ελέω συγκυβέρνησης- υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο πρόχειρος και ανακόλουθος κ. Χρυσοχοΐδης μέχρι πρότινος διέψευδε δημοσιεύματα του Τύπου για αυξήσεις στα διόδια. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι... ο υπουργός απέδειξε ότι τα λόγια του και οι δεσμεύσεις του δεν έχουν καμία ισχύ ενώπιον της πραγματικότητας.

«΄Έρχονται οι αυξήσεις στα διόδια, που πρόσφατα διέψευδε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ισχυριζόμενος ότι αυτός δεν πήγε στη Bουλή αυξήσεις οι οποίες προϋπήρχαν αυτού, στο πλαίσιο προηγούμενων νόμων. Μεγάλες αυξήσεις, που φτάνουν το 60%, θα ισχύουν από απόψε τα μεσάνυχτα στο τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος, όπως ανακοίνωσε χθες η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα». Ο λογαριασμός, ως συνήθως, θα πάει ακριβώς σε εκείνους που δεν δύνανται να τον πληρώσουν: στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ξεζουμιστεί με άμεσους, έμμεσους φόρους, χαράτσια και λοιπές επιβαρύνσεις, που κάθε τόσο επινοεί το κράτος ώστε να ικανοποιήσει τη βουλιμία των πιστωτών και την αδηφαγία των οικονομικών... τοπαρχών.

Δίχως να έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση της αντικειμενικής αδυναμίας των πολιτών και έχοντας απόλυτη «προσαρμογή» στις απαιτήσεις των -παντός καιρού- κρατικοδίαιτων εργολάβων, ο υπουργός άναψε το πράσινο φως για την περαιτέρω αφαίμαξη του λαού. Οσο θα πρωταγωνιστούν στην πολιτική μας σκηνή προσωπικότητες του τύπου Χρυσοχοΐδη δεν πρόκειται να δούμε την περιβόητη «άσπρη μέρα». Τα μαύρα μας μεσάνυχτα θα διαρκέσουν ως την πολιτική αποστρατεία όσων ψηφίζουν Μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: