05 Φεβρουαρίου, 2014

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται να επεκτείνει τις κύριες εγκαταστάσεις εκτόξευσης των βαλλιστικών της πυραύλων με σκοπό να έχει την δυνατότητα για μεγαλύτερου είδους πειράματα και εκτοξεύσεις προς τις ΗΠΑ. Από την παρακολούθηση του εδάφους της Βόρειας Κορέας μέσω δορυφορικών φωτογραφιών από κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ είναι εμφανές ότι η Βόρεια Κορέα έχει την τάση να μεγεθύνει το σημείο εκτόξευσης για να μπορεί να εκτελέσει μεγαλύτερες δοκιμές και προϊόντος του χρόνου να έχει την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με κατεύθυνση τις ΗΠΑ.

Το Αμερικανο - Κορεατικό ινστιτούτο του John Hopkins University των ΗΠΑ ανέλυσε την ανωτέρω κίνηση και κατέληξε ότι είναι προφανές ότι η Βόρεια Κορέα δοκίμασε επιτυχώς μια νέα μηχανή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου KN-08. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να δοκιμάσει ένα μεγαλύτερο βαλλιστικό σύστημα για χρήση στο άμεσο μέλλον. Οι μελετητές στις ΗΠΑ έχουν πολλές φορές αναφέρει το τελευταίο διάστημα ότι η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει το πυρηνικό και διηπειρωτικό βαλλιστικό της πρόγραμμα επικίνδυνα προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα καταλήγουν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου η Βόρεια Κορέα δεν θα είναι τεχνικά έτοιμη για να εκτελέσει μεγαλύτερου ή άλλου είδους βαλλιστικές δοκιμές.

Σήμερα πάντως και μετά από τις πρώτες αναφορές που δημοσιεύθηκαν από επίσημα Αμερικανικά χείλη το 2011 για προετοιμασία της Βόρειας Κορέας να εισέλθει σε πυρηνικά και διηπειρωτικά βαλλιστικά προγράμματα, επιβεβαιώνονται αυτοί οι φόβοι με τις ΗΠΑ πλέον να παρακολουθούν δορυφορικά και επί καθημερινής βάσεως τις στρατιωτικές βάσεις της Βόρειας Κορέας για οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα που θα μπορούσε να πλήξει την στρατηγική των ΗΠΑ στην Άπω Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: