17 Φεβρουαρίου, 2014

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ


ΟΣΟΙ είναι εξοικειωμένοι με τα ενδότερα της κυβέρνησης Σαμαρά, γνωρίζουν ότι πρωθυπουργική επιθυμία είναι να περάσει στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής. Σήμερα, ωστόσο, η πιο επαναστατική μεταρρύθμιση είναι ταυτόχρονα και η πιο απλή: Η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή έστω την τριετία, αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνήσει στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν είναι σοβαρό σε τέτοιες εποχές να συζητούν οι υπουργοί για το αν (τους) συμφέρει ο εκλογικός αιφνιδιασμός τον Απρίλιο, τριπλές εκλογές τον Μάιο ή κάλπες με τα πρωτοβρόχια τον Οκτώβριο. Είναι επικίνδυνο και επιβλαβές. Η οικονομία έχει μπει στην πιο κρίσιμη φάση, εκεί όπου οι θυσίες αρχίζουν να παράγουν δειλά αποτελέσματα. Όλοι, ωστόσο, είναι ακόμη πολύ διστακτικοί, και κυρίως οι δυνάμει επενδυτές, αφού τα αντιφατικά μηνύματα για εκλογές παράγουν αστάθεια.

Και γι’ αυτό δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η ίδια η κυβέρνηση. Ας σοβαρευτούν λοιπόν. Και αντί να αναλώνουν φαιά ουσία σε ανούσια σενάρια, ας την επιστρατεύσουν για να κάνουν ο καθένας τη δουλειά του. Κι αν πετύχουν, θα πάνε καλύτερα και η χώρα και η κυβέρνηση. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι σοβαρά αποτελέσματα, κι όχι αστεία σεναριολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: