24 Φεβρουαρίου, 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ κ. ΙΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Επίσκεψη «αστραπή» στην Αθήνα πραγματοποιεί ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Λίγες μόλις ημέρες πριν την σύναξη των Προκαθημένων στο Φανάρι, στην οποία όπως όλα δείχνουν θα συμμετάσχει και ο Ρώσος Πατριάρχης κ. Κύριλλος, ο κ. Ιλαρίων ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας. 

«Το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στην Ουκρανία» ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος τον υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό. Αν και ανεπίσημη, η συνάντηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η Εκκλησία της Ρωσίας έχει σειρά ανοικτών ζητημάτων τα οποία την ενδιαφέρουν όπως η κατάσταση στην Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας, η εκκλησιαστικές παράμετροι στην κρίση της Ουκρανίας, η παρουσία της Ρωσίας στο Άγιον Όρος και φυσικά η επερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδος που φαίνεται πως γίνεται πλέον «ορατή».

Με δεδομένο πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την Μόσχα αμέσως μετά την σύναξη της Κωνσταντινούπολης, οπότε και θα έχει ο ίδιος απευθείας επαφές με τον Πατριάρχη κ. Κύριλλο, θεωρείται βέβαιο πως η επίσκεψη του κ. Ιλαρίωνα στην Αθήνα αφορά την ατζέντα της σύναξης στην Κωνσταντινούπολη.

Αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο κ. Ιλαρίωνας και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.


 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: