17 Φεβρουαρίου, 2014

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : «ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑ 5 ΠΑΛΙΟΠΑΡΑΔΕΣ»

 

Κατηγορηματικά απέρριψε ο Αρχιεπίσκοπος
τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Άντρος Κυπριανού, περί  αλλαγής στάσης στο Κυπριακό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Κυπριανού, στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί, ότι του προκαλεί έκπληξη η ξαφνική μεταστροφή του Μακαριότατου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την άδεια που παραχωρήθηκε για το ηλιοθερμικό πάρκο, το οποίο θα γίνει σε γη της Εκκλησίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πουλούσα το εθνικό θέμα για πέντε παλιοπαράδες».

Μιλώντας στο «ΜΕΓΑ» ο Μακαριότατος, αντέστρεψε τους όρους λέγοντας με νόημα ότι «δεν ξέρω αν αυτοί θα το έκαναν εμείς πάντως όχι». «Δεν θα το έκανα ποτέ» είπε και πρόσθεσε ότι «το ηλιοθερμικό πάρκο άλλοι θα το κάνουν και η Εκκλησία θα παίρνει το ενοίκιο για τη γη η οποία τους παραχωρείται».Μιλώντας στον ίδιο τόνο ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η Εκκλησία έχει και άλλες προσφορές για αξιοποίηση της γης».

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν πιέστηκε από κανένα κόμμα για τη υιοθέτηση της στάσης του στο Κυπριακό «δεν θα έπαιζα το παιχνίδι κανενός» είπε και επανέλαβε ότι πήρε απόψεις από συνταγματολόγους και διεθνολόγους οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα παρθενογένεσης.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να βρεθεί στο ίδιο χαράκωμα με το
ΑΚΕΛ, απάντησε θετικά, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας και του συνομιλητή, για λύση ομοσπονδίας. «Αν αυτοί όμως δεν θέλουν ομοσπονδία τότε δεν τη θέλουμε ούτε εμείς» σημείωσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: