11 Ιανουαρίου, 2014

ΤΑ «ΜΑΓΙΚΑ» ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Και όμως, σε αυτή τη χώρα υπάρχει ακόμη υπουργείο Εργασίας. Μόνο που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να τους εκπροσωπεί. Εκτός βέβαια εάν αλλάξει τίτλο και αποκαλείται πλέον «υπουργείο Ανεργίας». Γι' αυτό ας αφήσει ο αρμόδιος υπουργός τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί και ας καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και τον υπουργό Ανάπτυξης για να βρουν τρόπους να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Να σταματήσουν το κυνηγητό και τις «άρρωστες» ιδέες που διώχνουν επιχειρηματίες και μεγαλώνουν τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και να διευκολύνουν όσους ακόμη επιμένουν ελληνικά.

Και όταν λέμε θέσεις εργασίας εννοούμε πραγματικές, όχι σαν αυτές που ανακυκλώνονται μέσω προγραμμάτων σε δίμηνα και πεντάμηνα στο Δημόσιο και αποτελούν επικάλυψη του προβλήματος, που παραμένει σε εκρηκτικές διαστάσεις, διαλύει την κοινωνία και καταστρέφει οικογένειες. Παρ' όλα όσα δηλώνει κατά καιρούς ο κ. Βρούτσης, τελικά η ανεργία όχι μόνο δεν μειώθηκε ποτέ, αλλά συνεχίζει να κινείται σε όλο και μεγαλύτερα επίπεδα διαψεύδοντας τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία εκτοξεύτηκε σε νέα ιστορικά υψηλά τον Οκτώβριο αγγίζοντας το 27,8%. Μάλιστα, τα ποσοστά αυξάνονταν αδιάλειπτα όλο το 2013 ανατρέποντας την εικόνα περί «φρένου» τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο η ανεργία βρέθηκε στο 27,7% από 27,4% που ήταν η αρχική πρόβλεψη και τον Αύγουστο στο 27,6% έναντι εκτίμησης για 27,3%. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.597.779 άτομα, οι (επισήμως άνεργοι) ανήλθαν σε 1.387.520 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός φτάνει στα 3.360.513 άτομα! Δηλαδή οι μισοί Έλληνες εργάζονται για να συντηρούν τους άλλους μισούς που δεν βρίσκουν δουλειά και, ως εκ τούτου, δεν έχουν εισόδημα. Όσο για το δράμα με τη νέα γενιά, δεν έχει τέλος. Τα ποσοστά δείχνουν ότι το 58% των νέων ηλικίας από 15-24 κοιτάζει το... ταβάνι. Τόσο μεγάλη επιτυχία έχει (μέχρι στιγμής) η μάχη κατά της ανεργίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: