02 Ιανουαρίου, 2014

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην επίσημη τελετή που  θα πραγματοποιηθεί για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα βρεθεί στην Αθήνα στις 8 του μηνός, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των 28 Επιτρόπων της Ένωσης σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και πλήθους κρατικών και κοινοτικών αξιωματούχων.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε, την οποία και αποδέχθηκε. «Ευχαριστούμε είπε μεταξύ άλλων τον εξοχώτατο κύριο πρωθυπουργό ο οποίος είχε την καλοσύνη να μας απευθύνει τιμητική πρόσκληση να παραστώμεν εις την επίσημον έναρξιν την ελληνικής προεδρίας και φυσικά να ανταποκριθούμεν εις αυτήν .

Καταλήγοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «συγχαίρουμε και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και όλας τα προσπαθείας του ελληνικού λαού και της ηγεσίας του να ανεξέλθει το ταχύτερο δυνατόν εκ της παρούσης κρίσεως, να την υπερβεί και να οδεύσει εις τον δρόμον των πεπρωμένων της φυλής και του γένους μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: