02 Ιανουαρίου, 2014

2/1/2014 - ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...


Το έργο του συλλογικού βίου μας που είχε τον τίτλο «2013» το είδαμε και δεν αποχωρούμε ικανοποιημένοι από την αίθουσα της προβολής. Είχε πολλή αδικία, δυσάρεστες ανατροπές και τελειώνει με δυσοίωνο τρόπο. Όσοι το αντέξαμε δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι τέτοιο στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Στους Έλληνες δεν αξίζουν αυτές οι εμπειρίες - παρόλο που είναι διδακτικές. Εκείνο που αξιώνει, εύχεται και ελπίζει η κοινωνία μας για το έτος που βρίσκεται προ των πυλών είναι το αυτονόητο. Κάτι που να ταιριάζει με την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες και τις αγωνιώδεις προσπάθειές μας.

Επειδή πάντα η πολιτική τάξη επηρεάζει καθοριστικά το μέλλον έκαστου λαού, οι πολίτες της πατρίδας μας επιθυμούν η νέα χρονιά να φέρει έναν αληθινό και ζωογόνο αέρα αλλαγής στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Να μεταβληθούν οι μέθοδοι, οι συνειδήσεις και οι αντιλήψεις εκείνων που καταγίνονται με τη διαχείριση των πολιτικών ζητημάτων της πατρίδας μας αλλά και να ξαναμοιραστεί η «τράπουλα» των κρίσιμων τομέων του κράτους προς όφελος του λαού. Να αναλάβουν θέσεις ευθύνης πρόσωπα με ταλέντο, έμπνευση, τόλμη, ικανότητες και χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα, οι οποίοι πάντοτε δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης και υποταγής με τις δυνάμεις που γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Να αποδοθεί Δικαιοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Όσοι έχουν βλάψει το έθνος και το κράτος να πληρώσουν όπως ορίζει ο νόμος. Οι πολλοί, που έχουν επωμιστεί δυσανάλογα οικονομικά βάρη, να ανακουφιστούν και να ενισχυθούν με κάθε τρόπο. Να προστατευτεί η πολύτεκνη οικογένεια, να βοηθηθεί η τρίτη ηλικία, να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η γλώσσα μας και να προαχθεί ο πολιτισμός μας. Με λίγα λόγια, να επανελληνιστεί η ζωή μας και να ξεφύγουμε από τα ατιμωτικά δεσμά της ξενοκρατίας και του διεθνούς ελέγχου. Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλές, ανούσιες ευχές, αλλά αποτελούν μονόδρομο - αν θέλουμε να συνεχίσει το Γένος μας να γράφει Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: