12 Μαρτίου, 2013

ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής είχε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρέσβεις της Σλοβακίας, της Παλαιστίνης και της Ουκρανίας, ενώ συνομίλησε και με τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Δανάη Κουμανάκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε πρώτο στο γραφείο του τον πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Peter Michalko. Συναντήθηκε ακόμη, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης κ. Ahmed Abou Ghazaleh, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα που χρονίζουν στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε στον Αρχιεπίσκοπο και ο Πρέσβης της ομόδοξης Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τέλος, τη νέα Πρέσβη μας στη Μόσχα κ. Δανάη Κουμανάκου για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων στην περαιτέρω προώθηση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.


ΣΥΡΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τις συγκλονιστικές εικόνες  μέσα από ένα άρμα μάχης  T-72 του συριακού Στρατού έφερε στη δημοσιότητα ο Ρωσόφωνος τηλεοπτικός σταθμός ANNA της Αμπχαζίας.  Το υλικό που καταγράφει τις εικόνες μέσα από συριακό άρμα μάχης έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια των μαχών στη πόλη Darayya όπου τον Ιανουάριο διεξήχθησαν σκληρές μάχες μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών. Στο βίντεο φαίνεται όλο το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη – η οποία πλέον είναι πόλη φάντασμα -  τις ομάδες αρμάτων του συριακού Στρατού να πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και τους αντάρτες οπλισμένους με αντιαρματικές ρουκέτες να στοχεύουν τα άρματα μέσα από τα ερείπια.

Οι Σύροι φαίνεται πως έχουν αναπτύξει δικές τους τακτικές μάχης σε κατοικημένες περιοχές με τη χρησιμοποίηση αρμάτων, οι οποίες δεν είναι πάντα επιτυχημένες όπως φαίνεται στο βίντεο από την  προσβολή και  καταστροφή ενός συριακού άρματος. Η ρουκέτα που το πλήττει τινάζει τον πύργο κυριολεκτικά στον αέρα και από το συγκεκριμένο άρμα δεν πρέπει να υπήρξε κανένας επιζών. Στη συνέχεια το άρμα στο οποίο είναι τοποθετημένη η κάμερα βάλλει κατά του κτιρίου όπου εκτοξεύτηκε η ρουκέτα. 



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Την πρώτη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενώ θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής για τις Σκουριές θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας, για να εκφράσει τη στήριξή του στους αγώνες των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπό κατάληψη η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου και τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Στην Αθήνα ανεβαίνουν την Τετάρτη οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου για συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας. Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη στο Μεσολόγγι.

Εντολή για ελεγχο στα οικονομικά του δήμου έδωσε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ζητώντας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να μπουν ορκωτοί λογιστές και να κάνουν φύλλο και φτερό το ταμείο. Η απόφαση του κ. Κουράκη φαίνεται να σχετίζεται με την πολιτική συγκυρία και τη συκοφάντηση, όπως λέει ο ίδιος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με την πρόθεσή του να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών χρόνων.

Τετράωρη παναττική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, από τις 8 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του τμήματος Προσχολικής Ηλικίας στα ΤΕΙ Αθήνας. Συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Κόσμος

Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και οι 115 καρδινάλιοι ετοιμάζονται να μπουν την Τρίτη στην Καπέλα Σιστίνα μετά το «extra omnes» («έξω όλοι») για να βγουν μόνο αφού έχουν έναν καρδινάλιο λιγότερο και τον επόμενο Πάπα. Το Κονκλάβιο ξεκινά το απόγευμα με αριθμό πιθανών διαδόχων του Βενέδικτου ΙΣτ' αλλά χωρίς φαβορί και ενώ στις μέχρι τώρα συναντήσεις δεν εξάντλησαν όλοι οι καρδινάλιοι την άποψή τους για την ηγεσία που χρειάζεται η Καθολική Εκκλησία -κάτι που δείχνει πως υπάρχουν ακόμη πολλά να συζητηθούν, και άρα η διαδικασία μπορεί να είναι μακρόσυρτη.

Τη ζωή πέντε Αμερικανών της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν στοίχισε η συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν έξω από την Κανταχάρ. Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμη εξακριβωμένα, αλλά το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι «οι αρχικές αναφορές δεν δείχνουν εχθρική δραστηριότητα» στην περιοχή την ώρα του περιστατικού.

Με 99,8% ψήφισαν οι κάτοικοι των Φώκλαντ υπέρ της παραμoνής των νησιών στο βρετανικό στέμμα, στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε ακριβώς με στόχο να ενισχύσει τη θέση του Λονδίνου απέναντι στην Αργεντινή που διεκδικεί το νησιωτικό σύμπλεγμα. Από τις 1.517 έγκυρες ψήφους, μόνο τρεις (3) ήταν αρνητικές· το ερώτημα, υπενθυμίζεται, ήταν απλώς «ναι ή όχι» στην βρετανική κυριαρχία και δεν αναφέρονταν εναλλακτικές, οι οποίες προβλέπονταν σε δεύτερη φάση (εάν επικρατούσε το όχι).

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στη βορειοδυτική Γαλλία εξαιτίας του χιονιού, ενώ περισσότερα από 68.000 σπίτια στη Βρετάνη και στην Κάτω Νορμανδία (δυτική Γαλλία) έμειναν χωρίς ηλεκτροδρότηση. Σε πορτοκαλί το επίπεδο επιφυλακής σε 26 περιφέρειες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Δεκάδες Αιγύπτιοι χριστιανοί επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην πρεσβεία της Λιβύης στο Κάιρο, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο ενός κόπτη, ο οποίος είχε φυλακιστεί στη Βεγγάζη με την κατηγορία του προσηλυτισμού. Οι διαδηλωτές κατέβασαν τη λιβυκή σημαία και την έκαψαν, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο κτίριο της πρεσβείας. Διατυπώνονται καταγγελίες για βασανισμό του κρατουμένου.

Οικονομία

Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δέχεται σήμερα, Τρίτη, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ και ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ρωσικών συμφερόντων. Στη συνάντηση των θα τεθεί και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει θέσει θέμα προς τη ρωσική πλευρά για μείωση στο κόστος του τιμολογίου προμήθειας.

Με κάλυψη κενών θέσεων προϊσταμένων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κλείνει, τουλάχιστον προς το παρόν, το ζήτημα των σαρωτικών μετακινήσεων στελεχών σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ τις οποίες φέρεται να προωθεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Διευκρινήσεις για τον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος που προκύπτει από την ανέγερση μεμονωμένης πολυόροφης οικοδομής επί ιδιόκτητου οικοπέδου παρέσχε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Οι οδηγίες αφορούν σε περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα από πωλήσεις οικοδομών τις οποίες προηγουμένως είχαν κατασκευάσει.

Αθλητισμός

O Γιάννης Αλαφούζος διέψευσε με δηλώσεις την περίπτωση απομάκρυνσης του τεχνικού του Παναθηναϊκού, αντίθετα εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της «πράσινης» ΠΑΕ προς τον Φάμπρι. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον Σάκη Τσιώλη. Σας διαβεβαιώνω πως δεν έχει γίνει η παραμικρή επαφή. Είναι ένας σοβαρός προπονητής του οποίου τη δουλειά σεβόμαστε, αλλά δεν υπάρχει κανένα θέμα»

Τέλος στα σενάρια που τον εμφανίζουν να έχει τονίσει σε συμπαίκτες του πως δεν πρόκειται να παραμείνει στον Παναθηναϊκό επειδή του προταθεί μείωση αποδοχών θέλησε να βάλει ο Βίκτορ Βιτόλο. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαντάει σε «ψευδή σενάρια που δεν θα πετύχουν τον στόχο του».

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά ο Πανιώνιος, που επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ των «κυανέρυθρων» πέτυχε στο 58' ο Λεωνίδας Καμπάνταης.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η έκθεση της ομάδας εργασίας για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα εργασίας, που εξέτασε τις συνθήκες δανεισμού της Γερμανίας μέσω του κατοχικού δανείου και την πορεία των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδας, προέβη σε ένα σημαντικό έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ευχαριστεί το συντονιστή της ομάδας εργασίας, γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, κ. Παναγιώτη Καρακούση, και τα μέλη της ομάδας εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, που τους ανατέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενη το μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού, που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησαν σε: Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του ΓΛΚ,   όπου θα φυλάσσεται διακριτά. Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού. Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού. Στο υπουργείο Εξωτερικών η έκθεση: Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας παρέδωσε την έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών που θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα ζητηθεί από τη Γερμανία η καταβολή κατοχικών αποζημιώσεων.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!


Η επικράτηση της οθωμανικής λογικής, γλώσσας και κουλτούρας δεν περιορίστηκε στην αρλεκίνικη τηλοψία των χρεοκοπημένων ιδιωτικών σταθμών της χώρας μας. Επεκτάθηκε ως τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου. Αυτή η αχαρακτήριστη ομάδα ανθρώπων, που με τις αποφάσεις τους δημιούργησαν ορδές ανέργων και εξαθλιωμένων, απεργάζεται την εφαρμογή ενός οργουελιανού καθεστώτος τύπου «1984» σε συνδυασμό με το φακέλωμα των περιουσιών των Ελλήνων, όπως γινόταν την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι φορολογούμενοι «θα υποχρεούνται μαζί με τη φορολογική δήλωσή τους να υποβάλλουν και το ειδικό έντυπο Ε10, στο οποίο θα αναγράφονται οι καταθέσεις τους στις τράπεζες, οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές, τα κρατικά ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια, τα κοσμήματα που υπάρχουν στα σπίτια τους αλλά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους των κατοικιών κ.λπ.».

Τα δύο τελευταία, τα οποία θα υποχρεώνονται να δηλώνουν οι δουλοπάροικοι της ευρωπαϊκής αποικίας, θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στις σπείρες των ληστών και των διαρρηκτών που σαρώνουν όλα τα οικοδομικά τετράγωνα της επικράτειας. Επίσης, το ακριβές περιουσιολόγιο θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στις συμμορίες των εκβιαστών και των απαγωγέων, οι οποίοι, αντί κάποιου αντιτίμου, θα βρουν κάποιον υπάλληλο ή στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για να τους εγχειρίσει τη λίστα. Το πάσης φύσεως εγκληματικό συνδικάτο χρειάζεται να ξέρει ποιος έχει τι στην Ελλάδα, ώστε να πιέζει κατάλληλα, και τα ρεσάλτα του στις περιουσίες και τις ζωές των άλλων να έχουν «χειρουργική» ακρίβεια.

Και το... καλύτερο όλων; «Με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, ύψους 160 δισ. ευρώ. Θα ζητήσει την καταγραφή τους, με στόχο να κάνει εύκολες τις δεσμεύσεις, για να βουλώσει τις τρύπες στα δημόσια έσοδα». Η σύλληψη των γραφειοκρατών είναι τερατώδης. Και στις γενικές αρχές και στις λεπτομέρειες της εφαρμογής της. Οι περιουσίες των ταλαίπωρων πολιτών αυτής της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο του Μεγάλου Αδελφού...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1947: Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Harry Truman παρουσιάζει το «Δόγμα Τρούμαν» που είχε ως πρωταρχικό στόχο την καταπολέμηση των κομμουνιστών.

1951: Ο Ντένις ο Τρομερός κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε φύλλο εφημερίδας.

1969: Το επιβατικό υπερηχητικό αεροπλάνο Concord πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση.

Γεννήσεις

1922: Jack Kerouac, Αμερικανός συγγραφέας από τους πρωτοπόρους του ρεύματος των beatniks.