09 Δεκεμβρίου, 2013

ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


Πληροφορούμεθα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος ανακοίνωσε στους προσκυνητάς του Πατριαρχείου κατά την Θρονική Εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτοκλήτου Ανδρέου, ότι του χρόνου τον Νοέμβριο την ίδια ημέρα θα είναι μαζί του επισκεπτόμενος το Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄.

Εντύπωση όμως μας προκαλούν τα λεχθέντα των Φαναριωτών, όπου μεταξύ άλλων λέγουν ότι: Η επίσκεψη αυτή αναμένεται να προσλάβει μεγάλη σημασία και βαρύτητα, εξαιτίας των ρηξικέλευθων ανοιγμάτων που πραγματοποιεί ο Ποντίφικας τόσο προς την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και στην σύγχρονη νεωτερική κοινωνία.

Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνούν οι του Φαναρίου, ότι ο ταπεινός κλήρος των Ελλήνων ο καταφρονεμένος από τον εκάστοτε Πάπα της Ρώμης και λοιπούς Ευρωπαίους ότι με όλη την αιχμαλωσία και κακουχία τόσων ετών εφύλαξαν την πίστιν αμώμητον, το Ευαγγέλιον του Ιησού Χριστού, ανόθευτον, και δεν υπέπεσαν σε καμίαν αίρεση ή πλάνην έως τώρα όπως εκυρίευσε τας ψυχάς των Πάπων της Ρώμης, εξαιτίας των οποίων εδιαιρέθησαν οι λαοί εις αιρέσεις και αθεΐας.

Θυμίζουμε στους εν Φαναρίω τον Λούθηρο και τον Καλβίνο, οι οποίοι ο μεν Λούθηρος τότε εκίνησε πόλεμον κατά της μητρός αυτού Εκκλησίας της Ρώμης ώστε εξαιτίας του Πάπα εθανατώθησαν πολλές χιλιάδες λαοί.

Ο Πάπας της Ρώμης θυμίζουμε στους εν Φαναρίω το 1809, ηθέλησε να κάψει με χλωρά ξύλα εις την Πλατεία του Αγίου Πέτρου, τον Διονύσιο Πύρρου τον Θετταλό επειδή είχε πει ότι το μαύρο ορειχάλκινο άγαλμα του Αγίου Πέτρου είναι είδωλον και εξαιτίας των Γάλλων απέφυγε τότε τον θάνατον διότι στην Ρώμην ουδείς Ορθόδοξος εθάπτετο ή ενταφιάζετο.

Δεν πρέπει να ξεχνούν οι του Φαναρίου ότι οι Πάπες πολλές φορές φέρονται χειρότερα από τον Νέρωνα και τον Τραϊανό, οι οποίοι θυμίζουμε εσταύρωσαν τότε ανάποδα τον Πέτρον το κορυφαίον των Αποστόλων και με μάχαιραν εθανάτωσαν Παύλον τον διδάσκαλον της οικουμένης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κακία του Πάπα και τον ενθουσιασμό του για να χύσει αίμα ανθρώπων και μάλιστα χριστιανών αδελφών του, όπου το 1850 εφάνη έμπρακτα ότι αυτός έγινε αιτία να θανατωθούν μυριάδες ήσυχοι Ιταλοί, Ούγγροι και Γερμανοί επειδή έχαιρε εις την αιματοχυσίαν των Χριστιανών;

Δια τούτο και μείς σήμερα ρωτούμε μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσουν οι συμπροσευχές και τα περί της ενώσεως; Διότι ο λύκος την τρίχα του αλλάζει την γνώμη του όμως ΠΟΤΕ!

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: