18 Δεκεμβρίου, 2013

18/12/2013 - Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ


Η αίσθηση πλέον έγινε γνώριμη: τις ιδιαιτέρως «κρύες» ημέρες στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας η οσμή παραπέμπει περισσότερο σε ψησταριά παρά σε οτιδήποτε άλλο. Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης έχει υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να καίνε -κυριολεκτικά- ό,τι βρίσκουν για να ζεσταθούν. Βερνικωμένα ξύλα, μελαμίνες, πλαστικά, χαρτιά, παραδίδονται στις φλόγες μαγκαλιών και τζακιών.

Ενώπιον του άμεσου κινδύνου που αντιμετωπίζουν λόγω του ψύχους αρκετές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, παραμερίζονται οι ανησυχίες για τα μακροχρόνια προβλήματα που δημιουργεί η τακτική της χρήσης και της κατάχρησης τζακιών και άλλων παρόμοιων μέσων, που μπορούν να κάψουν και... ετερόκλητα υλικά για να θερμάνουν τα παγωμένα σπίτια των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση διά των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προειδοποιεί τους πολίτες να μην παραδίδουν τα πνευμόνια τους στα αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από την καύση υλικών, εκδίδει οδηγίες και βάζει... δακτυλίους στα τζάκια. Ολα αυτά σε πείσμα της λογικής και της αδυσώπητης πραγματικότητας που επιβάλλει στους ανθρώπους να υπακούν στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και όχι στις ντιρεκτίβες μερικών εφαρμοστών του μνημονίου.

Αντί να κουνούν το δάχτυλο στους εξαθλιωμένους και να τους μιλούν για τις πνευμονοπάθειες και για το περιβάλλον, θα μπορούσαν να μειώσουν τον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, εξοικονομώντας χρήματα από άλλες πηγές - για παράδειγμα, από την καταβόθρα των ανεξάρτητων Αρχών, των οποίων το έργο είναι (επιεικώς) αμφισβητήσιμο και το κόστος λειτουργίας δυσβάσταχτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιχορήγηση 10.808.000 ευρώ που, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», θα λάβει η «φοβερή και «ανεξάρτητη» ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Ανδρέα Γεωργίου, που παραποίησε τα στοιχεία και πήγε το έλλειμμα του 2009 στο 15% για να πλήξει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή».

Οπότε, αν θέλει η κυβέρνηση να βρει πόρους για να γλιτώσει τους πολίτες από τη «μνημονιακή πνευμονοπάθεια», να κλείσει άμεσα τις «ανεξάρτητες» Αρχές. Θα είναι μια καλή αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: