30 Δεκεμβρίου, 2013

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Συνόδου έκοψε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος στην μεγάλη αίθουσα τελετών του συνοδικού μεγάρου. Αρκετοί μητροπολίτες του Λεκανοπεδίου, οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων στην Αθήνα, μαζί με τα στελέχη της Ιεράς Συνόδου παρακολούθησαν την σύντομη τελετή, στην οποία απέδωσε ύμνους, η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Ο Μακαριώτατος μοίρασε προσωπικά σε όλους τους παριστάμενους τα κομμάτια της πίτας μαζί με ευχές και δώρα που χάρισε η Αποστολική Διακονία.

 Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, του περιφερειάρχη και άλλων επισήμων, ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου. Ο Μακαριώτατος αντάλλαξε ευχές με τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες καθώς και με τις οικογένειες των εργαζομένων στην Αρχιεπισκοπή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: