05 Δεκεμβρίου, 2013

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΕΣΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ!


Τους ακούς στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ να... σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι με ιερό πάθος την "απόλυτη αλήθεια" που κατέχουν τα κόμματά και οι αρχηγοί τους, να παρακάμπτουν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και ν' αγωνίζονται για τα ψηφουλάκια και την επιρροή του κομματικού τους χώρου, δικαίως εξανίστασαι και αναρωτιέσαι, "μα, καλά, δεν έχουν πάρει χαμπάρι, σε ποιόν κόσμο ζουν επιτέλους;"

Για τους πολιτικούς η αναφορά- εκπροσώπους κομμάτων, βουλευτές ακόμη και υπουργούς. Που αρθρώνουν τον "λόγο" τους, σε πλήρη αναντιστοιχία με την αγωνία, την απόγνωση, την οργή του κόσμου στον οποίον απευθύνονται, τα πραγματικά καθημερινά και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του! Αυτοί, τον χαβά τους, το μικροπολιτικάντικο κομματικό αλισβερίσι τους, τυφλοί κι' αδιάφοροι για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Κι' απορεί... η "αγορά", πώς είναι δυνατόν με δαύτους να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βουλιάζουμε, να βρεθούν λύσεις στα σωρευμένα προβλήματα που που οι ίδιοι (βεβαίως με την ανοχή μας...) δημιούργησαν.

Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Και το εκπληκτικό είναι ότι ενώ αυτό το κομβικό ζήτημα αποτυπώνεται εμφατικά όχι μόνο στις συζητήσεις σε κάθε οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και στους ανά την επικράτεια καφενέδες αλλά και σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις (στην ανάλυση των "ποιοτικών" ερωτημάτων τους), αυτό στο οποίο επικεντρώνεται η προσοχή πολιτικών αλλά και ΜΜΕ, είναι η... στοιχηματικής, τζογαδόρικης αξίας "πρόθεση ψήφου". Το ποιο κόμμα, δηλαδή, χτυπάει την εξουσία. Με ποιο πρόγραμμα για να την κάνει τι, δεν φαίνεται ν' απασχολεί και να οδηγεί σε επώδυνους στοχασμούς τους..."ταγούς" μας! Αυτοί νοιάζονται μόνο να... την εξασφαλίσουν-και μετά... θα δουν!

Στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO (για την εκπομπή "Ανατροπή", του Mega), στην πρόθεση ψήφου επαναλαμβάνεται η συνήθης τον τελευταίο καιρό εναλλαγή στην πρώτη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την φορά να προηγείται με 0,4% της ΝΔ-20.4, έναντι 20. Πριν έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί "το ψητό" της δημοσκόπησης, παρουσιάσθηκαν τα ευρήματα της στις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες σε μια σειρά άλλων "περιφερειακών" ερωτημάτων, από την συνεκτίμηση των οποίων, όμως, αποτυπωνόταν με συγκλονιστική ευκρίνεια ο βαθμός "εκτίμησης" της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα και το προσωπικό του: μια βαθύτατη απαξία, έλλειψη εμπιστοσύνης, σχεδόν αποστροφής θα τολμούσαμε να πούμε.  Για την οποία, όμως, οι πολιτικοί που μετείχαν στο τηλεοπτικό πάνελ, δεν είχαν γενικά τίποτε να πουν! 

Την... προσπέρασαν με "θαυμαστή" ευκολία, για να συνεχίσουν να επιδίδονται στον συνήθη σκυλοκαβγά τους, με... "επιχειρήματα" του τύπου "και σεις γιατί βασανίζετε τους νέγρους;" του γνωστού ανέκδοτου... Κι' αυτά, την ώρα που από τα δημοσκοπικά ευρήματα αποκαλυπτόταν πώς το 63% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κατάσταση στην χώρα θα χειροτερέψει την ερχόμενη τριετία, σε σύγκριση με το 59% που είχαν την ίδια άποψη στην δημοσκόπηση που διεξήγε η ίδια εταιρία μόλις προ διμήνου!

Στο ερώτημα "πόσο εμπιστεύεστε το κόμμα που ψηφίσατε πριν 1,5 χρόνο;" , το 48% του δημοσκοπικού συνόλου απήντησε "λιγότερο"! Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το σχετικό ποσοστό ήταν 54%, του ΣΥΡΙΖΑ 42,5%, του ΠΑΣΟΚ 53%, της ΔΗΜΑΡ 69%, του ΑΝΕΛ 50%. Και μόνο οι ψηφοφόροι της ΧΑ απήντησαν "περισσότερο"( 40% !) και ΚΚΕ (28%). Οι... κοκορομαχούντες, όμως, κομματικοί εκπρόσωποι, προσπέρασαν το συγκλονιστικό αυτό εύρημα και συνέχισαν να υποστηρίζουν πως "εμάς θέλει ο κόσμος"!

Στο ερώτημα αν οι εκλογές θεωρούνται ως "λύση" για την χώρα, ένα συντριπτικό 65 % (40% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -κι' αυτό κάτι λέει...) αποφάνθηκε "όχι", ένα ακόμη συντριπτικότερο 88% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης (92% και 80% αντίστοιχα, στους ψηφοφόρους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...), ένα 68% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πολιτική δύναμη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (το 64% των ψηφοφόρων του τελευταίου!),ένα 63% (32% στους νεοδημοκράτες, 43% στους ΠΑΣΟΚους...) κρίνει αρνητι8κά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ν' αντιμετωπίσει την κρίση.

Και για την "δυνάμει" μελλοντική κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα 70% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική του πολιτική (37% στους ψηφοφόρους του κόμματος...), ενώ στο ερώτημα αν θεωρούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτοιμο ν' αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, το...74% λέει "όχι", ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος το ποσοστό φθάνει το εκπληκτικό 46%! Άσχετα με το τι θα ψηφίσει τελικά ο κόσμος( και σε ποιες συνθήκες φόρτισης...), στις δημοσκοπήσεις που γίνονται σε "νεκρό χρόνο" και με περιθώρια νηφαλιότητας, το συμπέρασμα που βγαίνει εν ολίγοις και χωρίς... επικοινωνιακές φιοριτούρες είναι: η κοινωνία κραυγάζει προς του πολιτικούς της "ταγούς", πως... δεν είναι στραβός ο γιαλός, αυτοί στραβά αρμενίζουν! 

Θέλει με κάθε τρόπο και κάθε κομματική θυσία κάποιου είδους εθνική συνεννόηση που θα οδηγήσει σε κοινή προσπάθεια με βάση ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης! Δεν την ενδιαφέρουν οι μικροπολιτικές κομματικές αντιπαραθέσεις, λύσεις στα πιεστικά και συσσωρευόμενα προβλήματά της θέλει! Ακούει βερεσέ τις πολιτικάντικες φωνές για "εκλογές εδώ και τώρα!", απαιτεί υπερκομματική συνεργασία για να βγει ο λαός από την μιζέρια και την εθνική κατάθλιψη!

Ένας κουρασμένος και σε απόγνωση λαός, πολύ πιο μπροστά από τους πολιτικούς του, βοά και προειδοποιεί. Οι κουφοί, τυφλοί και συρόμενοι από τις εξελίξεις... καθυστερημένοι "ταγοί" του καταλαβαίνουν πως το καζάνι βράζει και πρέπει ν' αλλάξουν μυαλά, ή θα... ξυπνήσουν όταν πλέον θα είναι πολύ αργά και θα πρέπει να συμβιώσουν με μια ΧΑ δεύτερο κόμμα λόγω οργής και τυφλής διάθεσης τιμωρίας;




Δεν υπάρχουν σχόλια: