25 Δεκεμβρίου, 2013

ΛΑΜΠΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου  προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου και με την συμμετοχή  των Επισκόπων Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Μάξιμος  ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου για τα Χριστούγεννα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Χριστούγεννα σημαίνει, ότι η Ελπίδα δεν έχει χαθεί. Σημαίνει ότι ο Θεός είναι ανάμεσά μας. Ελάχιστο καθήκον και ανταπόκριση στην αγάπη του είναι η έμπρακτη συμπαράσταση της Εκκλησίας προς όσους υποφέρουν.  

Όλοι, Κράτος και Εκκλησία, κληρικοί και λαϊκοί οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των ανθρώπων" και ολοκληρώνει το μήνυμά του λέγοντας "Χριστός γεννάται, δοξάσατε. Η ελπίδα αναζωπυρώθηκε. Η βεβαιότητα ότι το σκοτάδι ποτέ δε θα νικήσει το φως διατρανώθηκε πάλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: