23 Δεκεμβρίου, 2013

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ


Η ιρανική Αεροπορία (IRIAF) ολοκλήρωσε 2ήμερη αεροπορική άσκηση πάνω από τον Κόλπο και σε περιοχές του νότιου Ιράν σήμερα χθες Σάββατο, κατά τις οποίες δοκίμασε τα νέα αβλήματα cruise Kader και Nasr για πρώτη φορά υπο ρεαλιστικές συνθήκες. Ο ιρανός στρατηγός Chitforoush υπογράμμισε την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση  των νέων πυραύλων στα στρατιωτικά γυμνάσια, δηλώνοντας ότι οι πύραυλοι αυτοί αυξάνουν στο μέγιστο την πολεμική αποτελεσματικότητα των ιρανικών ΕΔ. «Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των αεροπορικών ασκήσεων ήταν η ανάπτυξη και δοκιμαστική εκτόξευση των πυραύλων Kader και Nasr που πρόσφατα παραδόθηκαν  στην Πολεμική Αεροπορία », είπε ο ίδιος. Η δοκιμή έγινε κατά την διάρκεια ανακοίνωσης της ίδρυσης του "αραβικού ΝΑΤΟ", του στρατιωτικού συνασπισμού των χωρών του Κόλπου, υπό την Σαουδική Αραβία.

Οι πύραυλοι Kader  και Nasr είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει μόνο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν σε πραγματική κατάσταση μάχης. Στις αεροπορικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Fadaeeyan-e Harim-e Vellayat IV» πάνω από τα στενά του Ορμούζ και τον Περσικό Κόλπο, συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων καθώς και μονάδες αεράμυνας του νότιου τομέα «Η δοκιμή διαφορετικών ειδών ελαφρών και βαρέων οπλικών συστημάτων, η εκτόξευση κατευθυνόμενων βομβών και πυραύλων, αποτελούσαν τους βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης σε συμμετοχής ιρανικής άσκησης", αναφέρει το πρακτορείο farsnews.com .

Σκοπός της άσκησης, ήταν η δοκιμή των συστημάτων επικοινωνιών και τηλεπικοινωνιών, καθώς και των «έξυπνων» συστημάτων μάχης που χρησιμοποιήθηκαν  από «ειδικές μονάδες Τζιχάντ»  των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης εφαρμόστηκαν  νέες τακτικές εναέριας μάχης και αεροπορικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αυτών », δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου άμυνας Ταξίαρχος Hossein Chitforoush. Σύμφωνα με τον στρατηγό Chitforoush, «παρά τις αλλαγές του καιρού κατά τη διάρκεια των τελικών σταδίων των ασκήσεων υλοποιήθηκαν όλες οι πτήσεις από τα μαχητικά, βομβαρδιστικά και μεταφορικά αεροσκάφη καθώς και όλες προκαθορισμένες αποστολές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Στόχοι των μαχητικών αεροσκαφών αποτέλεσαν  νησιά στις νότιες περιοχές του Περσικού Κόλπου με απόλυτη  επιτυχία».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιθεωρούσαν  πολύ στενά όλα τα στάδια των στρατιωτικών γυμνασίων. «Το αποτέλεσμα των ασκήσεων ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας» , δήλωσε ο Ιρανός στρατηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: