20 Δεκεμβρίου, 2013

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ (ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ)


Αντώνης Κάντας. Πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ. Δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σε λογαριασμούς υπεράκτιων εταιριών σε τράπεζα της Σιγκαπούρης βρέθηκαν 14.000.000 δολάρια, τα οποία του ανήκουν. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι ο κ. Κάντας προτίθεται να επιστρέψει αυτά τα χρήματα και επιπλέον 2.000.000 δολάρια, που δέχεται ότι «έλαβε ως μίζα για την προμήθεια από το Ελληνικό Δημόσιο εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Είναι προφανές ότι ο κ. Κάντας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και δεν επιθυμεί να τερματίσει τον βίο του έγκλειστος σε ελληνική φυλακή. Γι' αυτό φροντίζει να συνεργαστεί με τις Αρχές και να παρέχει πληροφορίες και χρήματα ώστε να ελαφρύνει τη θέση του. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ως αναμένεται και ανοίξουν τα σφραγισμένα χείλη των υπόπτων, των υποδίκων, των κρατουμένων, τότε αυτά που υποπτευόμασταν θα ξεδιπλωθούν ενώπιόν μας σε όλη τους την έκταση.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι η περίπτωσή του είναι ο όνυξ της λεόντειας διαφθοράς που κατασπάραξε τα διαθέσιμα του κράτους, αφαίμαξε τους πολίτες και διαμοίρασε τα ιμάτια της εθνικής ανεξαρτησίας στους ξένους τοκογλύφους. Πίσω, δίπλα και πέρα από πρόσωπα όπως ο Αντώνης Κάντας βρίσκονται οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους. Οι εκλεγμένοι διαχειριστές της εξουσίας. Οι «λαοπρόβλητοι» απατεώνες που πρόδωσαν την πατρίδα και τον λαό για να συγκεντρώσουν χρήματα και ετερόφωτη ισχύ.

Για κάθε δολάριο ή ευρώ μίζας που λάμβαναν, οι προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου φρόντιζαν να κερδίζουν τουλάχιστον τα δεκαπλάσια - όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς στον πλανήτη. Κι από την άλλη, υπάρχουν ακόμα διάφοροι προκλητικοί, νυν και πρώην πολιτικοί παράγοντες του τόπου, που ισχυρίζονται ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Οπως αποδεικνύουν τα εκατομμύρια του Αντώνη Κάντα, οι ταγοί μας τα έφαγαν μόνοι τους και όλοι μαζί πληρώνουμε τον λογαριασμό. Οσοι συνεχίζουν να αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή. Ολα θα φανερωθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: