01 Δεκεμβρίου, 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ


Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ η Ιαπωνία λαμβάνει μέτρα  τα οποία δείχνουν ότι προετοιμάζεται να εμπλακεί σε πόλεμο με την Κίνα! Προχωρεί στη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και θέτει κανόνες και περιορισμούς στη διακίνηση ευαίσθητων πληροφοριών που μπορεί να βλάψουν την εθνική ασφάλεια της χώρας!

Συγκεκριμένα το ιαπωνικό Κοινοβούλιο στις 27 Νοεμβρίου ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και το οποίο θα δύναται να λαμβάνει έκτακτα μέτρα εφόσον το απαιτούν οι έκτακτες καταστάσεις. Ταυτόχρονα, στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας μεταβιβάστηκαν περισσότερες εξουσίες στον τομέα της πολιτικής άμυνας.

Το εθνικό ιαπωνικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό ως αρχηγό της κυβέρνησης και τους υπουργούς άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων με άμεσους αρωγούς, τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας και τον αρχηγό των ΕΔ . Το συμβούλιο θα διατυπώνει τους κανόνες που θα διέπουν την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα .

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το ιαπωνικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο ο οποίος διευρύνει σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης να ταξινομεί ορισμένες πληροφορίες εθνικής ασφαλείας, καθώς και την θέσπιση αυστηρότερων ποινών για την αποκάλυψη τους. Σύμφωνα με παρατηρητές, ο νόμος αυτός θα περιορίσει την ελευθερία του λόγου στη χώρα, με αντίτιμο την «βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών» . Ο ιαπωνικός τύπος ήδη το έχει αναφέρει ως «δρακόντειο νομοσχέδιο».

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες της ιαπωνικής ηγεσίας εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Άπω Ανατολή . Η τελευταία κλιμακούμενη επιδείνωση που προκλήθηκε από τις ενέργειες των κινεζικών αρχών, έχει «χτυπήσει κόκκινο» στην περιοχή της θάλασσας της Ανατολικής Κίνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: