02 Δεκεμβρίου, 2013

ΑΠΙΣΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ


Eγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου έχουν αρχίσει να διαπράττονται στο τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των "μεταρρυθμίσεων", εγκλήματα που μόλις πριν από ελάχιστα χρόνια, πριν εκχωρηθεί η δημοσιονομική κυριαρχία (συνακόλουθα και η εθνική κυριαρχία) θα οδηγούσαν υπουργούς κα στελέχη Ταμείων όπως το ΤΑΙΠΕΔ στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της απιστίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, της κατάχρησης εξουσίας κλπ. Να δούμε λοιπόν, μόνο τις πρόσφατες περιπτώσεις και να κρίνουμε αναλόγως

-Συγκρότημα Αστέρα Βουλιαγμένης. Είναι η κορυφαία τοποθεσία σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος, την εγγύτητα σε διεθνές αεροδρόμιο, την ποιότητα θάλασσας, είδος οικοδομικών κτισμάτων, οδική διασύνδεση κλπ. στη νότια Ευρώπη.

Καλύπτει έκταση 300 στρεμμάτων γης με εγκαταστάσεις και με άδειες δόμησης επιπλέον πολυτελών κατοικιών πλην των τριών συγκροτημάτων, και των μπάνγκαλόους που έχει τώρα. Στην ιδιοκτησία του και η κορυφαία από πλευράς εμπορικής εκμετάλλευσης παραλία της Ελλάδα η Astir Beach, που κάνει άλλες παραλίες όπως η περίφημη παραλία των Καννών να "κλαίνε" από την ζήλεια.

Πόσο (ξε)πουλάνε; Περίπου 300 εκατ. Κάπου 1 εκατ. ευρώ το στρέμμα! Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ πουλούσαν ένα ξενοδοχείο στην Κέρκυρα το 2008! Και ένα εκατομμύριο το στρέμμα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως στη Γλυφάδα το 2009. Με διεκδικητές ποιους; Τον Λάτση και τον Μίλτο Καμπουρίδη με τις γνωστές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον Κωνσταντακόπουλο του Costa Navarino. Δηλαδή "εμείς κι εμείς" με όλη την "λογική" διαπλεκόμενη κατάσταση. Ξένος επενδυτής, ούτε γι αστείο (πλην των Τούρκων που πλέον "είναι δικοί μας άνθρωποι")...

-Το τρομακτικό σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας με την "Πανγαία". Πούλησαν αντί 653 εκατ. ευρώ το 66% της "Εθνικής Πανγαία", την εταιρείας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα ακίνητα του ομίλου των οποίων η αξία ακόμα και σήμερα υπερβαίνει τα 50 δισεκατομμμύρια ευρώ!

Και τα 400 εκατομμύρια από το τίμημα, τα καταβάλει το άγνωστο fund που την αγόρασε, με δάνειο της Εθνικής! Δηλαδή, ο αγοραστής έδωσε από την τσέπη του (και να θα τα δώσει και αυτά από την τσέπη του, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταβάλει αμέσως ή πρώτα θα πουλήσει κάποιο ακίνητο και εν συνεχεία με τα λεφτά από την πώληση θα αποπληρώσει δάνειο και αρχικό κεφάλαιο) 253 εκατ. ευρώ!

-Έκταση πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ακόμα ... τρέχουν οι Καταριανοί για να φύγουν μακριά από το "κορυφαίο οικόπεδο της Ευρώπης".  Και έμεινε από πίσω ο Λάτσης και δύο άλλοι παγκοσμίως άγνωστοι διεκδικητές, μιας ισραηλινή και μια βρετανική εταιρεία.

Το ότι έχουμε σε εξέλιξη μια λεηλασία, αυτό αφορά τους ξένους. Το ότι τμηματάρχες του ΔΝΤ και της ΕΕ, που τώρα υποδύονται τα μεγαλο-στελέχη της τρόικα που εκβιάζουν μια ολόκληρη χώρα και έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι (μαζί με κορυφαία στελέχη της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών) είναι γνωστοί τοις πάσι.

Το ότι έχουμε, όμως, πράξεις απιστίας που πρέπει να ελεγχθούν και για διαφθορά, αυτό αφορά τους Έλληνες πολιτικούς και την εγχώρια οικονομική-τραπεζική ελίτ.  Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκιο - αν το εννοεί - ότι θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες για τις παραπάνω απάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: