28 Δεκεμβρίου, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΙΧΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, είχε η Βουλευτής  κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αφού συνδέονται με μια μακρά και οικογενειακή σχέση. Στη συζήτηση, αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ενώ έγινε και μια γενικότερη προσέγγιση για το πώς αυτά μπορούν να απαλυνθούν και εν τέλει να λυθούν.

Ο Μακαριότατος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζει η Εκκλησία, αλλά και στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία και που αυτή την εποχή είναι άκρως απαραίτητο. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στα ιστορικά μοναστήρια και στα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής, τα οποία είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλο το Νομό.

Τον προσκάλεσε επίσης, να έρθει την Καρδίτσα και να επισκεφθεί τα Μοναστήρια μας. Ζήτησε τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να αναπτυχθεί ο Θρησκευτικός Τουρισμός στην περιοχή. Όπως επίσης τη συμβολή του, στην συντήρηση, αναπαλαίωση και ανάδειξη όσων εκκλησιαστικών μνημείων το έχουν ανάγκη. 

Επεσήμανε ότι η τοπική Εκκλησία και οι φορείς του Νομού, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και η αγαστή συνεργασία όλων, μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Στη συζήτηση θεωρήθηκε επιβεβλημένο και εξετάστηκαν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη Θρησκευτικού τουρισμού μέσα από την καλύτερη δυνατή παρουσίαση και προβολή των Μνημείων της Καρδίτσας, ώστε η περιοχή να αναδεχθεί σε σπουδαίο θρησκευτικό τουριστικό προορισμό, εφόσον διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε την Ασημίνα Σκόνδρα για την επίσκεψη, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του, γιατί είδε ένα αγαπητό και οικείο πρόσωπο και κυρίως γιατί αναγνώρισε στο πρόσωπο αυτό τον αγωνιστικό και διεκδικητικό της χαρακτήρα και την αγάπη της για τον τόπο της και τους συμπολίτες της. 

Της υποσχέθηκε παράλληλα, ότι είναι πρόθυμος όπου δύναται να βοηθήσει και την ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Έστειλε τέλος, με τη Βουλευτή τις ευχές του και την ευλογία του στον Ιερό Κλήρο της Καρδίτσας, σε όλες τις Καρδιτσιώτισσες και όλους τους Καρδιτσιώτες .





Δεν υπάρχουν σχόλια: