20 Δεκεμβρίου, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Έχουμε πολλούς θεατές που κρίνουν με ευκολία, αλλά δεν αγωνίζονται" τόνισε σήμερα  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση τιμής προς ομάδα Ολυμπιονικών στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, που διοργάνωσε ο αθλητικός όμιλος "Καπετάν Ιωάννης Λιάπης", σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Λύκειο Οινοφύτων. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τανάγρας, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής.

Οι αθλητές Πύρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος και Θεόδωρος Ιακωβίδης από νωρίς το πρωί επισκέφθηκαν σχολεία της περιοχής και συνομίλησαν με καθηγητές και μαθητές για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους αθλητές λέγοντας πως "οι Ολυμπιονίκες έχουν ένα κοινό σημείο με την πορεία της Εκκλησίας: πρόκειται για το κεφάλαιο θεωρία και πράξη. Αν για παράδειγμα, μιλάμε για αγάπη, αλλά μένουμε μόνο στη θεωρία, δεν κάνουμε τίποτε".

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και για όσους μένουν άπραγοι και δεν κάνουν τίποτε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
"Το πρόβλημα της εποχής είναι οι καναπέδες" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "έχουμε πολλούς θεατές που κάθονται και παρατηρούν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε και κρίνουν αυτούς που αγωνίζονται". Επισήμανε, ωστόσο, πως χρειάζεται ενότητα και καθαρότητα σε κάθε αγώνα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον αθλητισμό, ενώ με αφορμή την προσπάθεια και τις βάσεις που χρειάζεται ένας αθλητής για να αγωνιστεί, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους μαθητές να αποκτούν γερές βάσεις και γερά θεμέλια,για να μπορούν να αντέχουν τις δυσκολίες.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους αθλητές και τους ζήτησε να στέκονται πλάι στη νέα γενιά. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου Οινοφύτων ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Κρήτη και του πρόσφεραν ένα αναμνηστικό δώρο από την ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χανίων λέγοντάς του: "

Η έμπρακτη συνδρομή σας σε μία εποχή που η Εκκλησία προσφέρει πολύτιμο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να λάβουμε τα παιδαγωγικά ερεθίσματα αυτής της εκδρομής και να επιστρέψουμε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις".

 







Δεν υπάρχουν σχόλια: