15 Νοεμβρίου, 2013

Ο ΠΡ. ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών κ. Ανρί Μαλόζ επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Μαλόζ δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο όχι μόνο πνευματικό, αλλά και δραστήριο που βοηθάει τους ανθρώπους. "Ή κρίση δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνική. Η Ελληνική, αλλά και η Ευρωπαϊκή κοινωνία έχει χάσει τις αξίες" τόνισε ο κ. Μαλόζ και πρόσθεσε πως "το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει όραμα, δεν παρουσιάζει κανένα μέλλον για τις νέες γενιές.

Οι λαοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους γι' αυτό έχουμε κρίση. Οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύουν και αν θέλουμε να σώσουμε την ταυτότητα μας και τις ιδέες μας, πρέπει να επενδύσουμε στις αξίες μας, όπως η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, αυτό, εξάλλου, κάνει ο Αρχιεπίσκοπος εδώ στην Ελλάδα και είναι ο λόγος που τον θαυμάζω. Με τέτοιες προσωπικότητες μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, πιο ενωμένη και με αλληλεγγύη".

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως "διαβάσαμε τις ημέρες αυτές μηνύματα του κ. Μαλόζ που μας ενισχύουν", ενώ ανέφερε πως του είπε ένα περιστατικό του Προφήτη Ηλία που είπε στον Θεό ότι κουράστηκε και χρειάζεται βοήθεια. Ο Θεός του απάντησε: "Χιλιάδες άνθρωποι σκέφτονται σαν εσένα, μην φοβάσαι και προχώρα". "Αυτήν την ευχή δίνω και εγώ στον κ. Μαλόζ", υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών, έχει ταχθεί υπέρ των σκληρών μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: