25 Νοεμβρίου, 2013

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Προκλητικός ο Τούρκος πρωθυπουργός δίνει έκταση στη σοβαρή διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της χώρας του και της Αιγύπτου. Έτσι σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε πως»η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να σεβαστεί ποτέ την κυβέρνηση που τοποθέτησε στην εξουσία ο αιγυπτιακός Στρατός».

«Δεν πρόκειται να σεβαστώ ποτέ εκείνους που ανήλθαν στην εξουσία με πραξικόπημα», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. «Δεν σεβόμαστε ποτέ εκείνους που δεν σέβονται τα κυρίαρχα δικαιώματα των λαών», πρόσθεσε. Νωρίτερα η Τουρκία είχε κηρύξει persona non grata τον Αιγύπτιο πρέσβη, σε μια κίνηση «αντιποίνων» στην απόφαση απέλασης του Τούρκου πρέσβη από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

«Λυπόμαστε για αυτή την κατάσταση, αλλά η ευθύνη ενώπιον της ιστορίας ανήκει στην προσωρινή κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία ανέβηκε στην εξουσία υπό τις ασυνήθιστες συνθήκες του πραξικοπήματος της 3ης Ιουλίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε προηγουμένως ανακοινώσει την απόφασή της να απελάσει τον τούρκο πρέσβη στο Κάιρο, κατηγορώντας την Τουρκία ότι «προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη ενάντια στα αιγυπτιακά συμφέροντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: