10 Νοεμβρίου, 2013

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Μέλη του Σωματείου Δρομέων Κύπρου "Περικλής Δημητρίου" επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να πάρουν την ευχή του για την συμμετοχή τους στον σημερινό μαραθώνιο που διεξήχθη στην Αθήνα. Τα μέλη του Σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Σωκράτη Σωκράτους ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο που τους δέχθηκε, ενώ τον ενημέρωσαν για την ιστορία του σωματείου, τους σκοπούς της ίδρυσής του, αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία στον αγώνα δρόμου, αλλά και στους εθελοντές του σωματείου καλή συνέχεια στο έργο τους με δύναμη και πίστη. Συζήτησε, ωστόσο, με τα μέλη για την προετοιμασία τους, ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κύπρο πριν λίγες ημέρες. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε σε όλα τα μέλη από ένα μικρό σταυρό ως ευλογία, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου του έδωσε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, μία αναμνηστική πλακέτα, καθώς και μία μπλούζα του συλλόγου ως ενθύμιο της επίσκεψής τους.

Το σωματείο Δρομέων Κύπρου "Περικλής Δημητρίου" ιδρύθηκε το 1987 από ερασιτέχνες δρομείς, λάτρεις του αθλητισμού, στη Λευκωσία. Πήρε το όνομα του από τον αείμνηστο μαραθωνοδρόμο Περικλή Δημητρίου ο οποίος υπήρξε ένας αγνός, ιδεαλιστής αθλητής, φιλάνθρωπος και υπόδειγμα συμπεριφοράς και αρχών. Το σωματείο ιδρύθηκε με σκοπό να συνενώσει όλους τους ερασιτέχνες δρομείς και να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών του, τις ανησυχίες τους και τις επιδιώξεις τους. Γενικότερα επιδιώκει την προώθηση του τρεξίματος σαν μέσο άθλησης, υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη διάδοση του αθλητισμού γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: