22 Νοεμβρίου, 2013

ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014


Μείωση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων σε σχέση με φέτος έχει καταφέρει, η διοίκηση των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Προϋπολογισμό που έχει καταρτίσει για το έτος 2014.  

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Εκκλησία της Ελλάδος και με τις επίπονες προσπάθειες του Προέδρου των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασιλείου και της ομάδας που τον πλαισιώνει κατάφεραν να μειώσουν τα έξοδα και να σταθεροποιήσουν τα έσοδα της Ιεράς Συνόδου.

Η Αρχιγραμματεία, η Ε.Κ.Υ.Ο., οι 27 συνοδικές και ειδικές συνοδικές επιτροπές, η μηχανοργάνωση, τα συστήματα πληροφορικής, ο τομέας επιχορηγήσεων στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας και σε φοιτητές, το Ραδιόφωνο και το Διαδίκτυο έχουν μειώσει κατά πολύ τις δαπάνες τους και τα ποσά που τους αναλογούν δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα διέθεταν πριν μερικά χρόνια. 

Ο Προϋπολογισμός για το τρέχον έτος προέβλεπε πως τα έσοδα θα ανέρχονταν στα 14.420.600 ευρώ και τα έξοδα στα 15.374.000 ευρώ, εκ των οποίων τα δύο εκατομμύρια ήταν φόροι και τα 4,5 εκατομμύρια δόσεις δανείων. Ο προϋπολογισμός δεν εκτροχιάστηκε παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μέσα στο 2013 και λίγο έλειψαν να αφήσουν απλήρωτους ακόμη και τους εργαζόμενους της Εκκλησίας.

Με την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και τις συνεχείς προσπάθειες του Μητροπολίτη Ελασσώνος και των συνεργατών του, επισημαίνουν συνοδικοί παράγοντες, ο Προϋπολογισμός για το επόμενο δωδεκάμηνο μειώθηκε στο ελάχιστο δυνατό ώστε να μπορέσουν να μην βρεθούν σε αδιέξοδο, καθώς το πρόβλημα ρευστότητας εξακολουθεί να παραμένει εντονότατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: