03 Οκτωβρίου, 2013

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγ. Διονύσιο στο Κολωνάκι, επί τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Αθηνών. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Αποστόλου Παύλου με τον Άγιο Διονύσιο λέγοντας πως "ήταν συνάντηση του ελληνικού πνεύματος και του χριστιανισμού", ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως "η Αθήνα έχει την κλασσική αρχαιότητα, αλλά και το ανέσπερο φως της Ορθοδόξου Πίστεως".

Υπογράμμισε. επίσης, ότι "ήρθαμε στον Ιερό Ναό απόψε, για να τιμήσουμε τον Άγιο Διονύσιο. Από τον πρώτο αιώνα μέχρι σήμερα ηχεί η φωνή του στα αυτιά μας, που μας ρωτάει "συναντάτε τον Χριστό; Είστε μάρτυρες της Πίστεως;".

Ευχήθηκε, ωστόσο, ο π. Χρυσόστομος "στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να μας εμπνέει ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης στη συνάντηση μας με τον Κύριο". Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ο πολιούχος Άγιος των Αθηνών. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 3 Οκτωβρίου, ενώ είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: