18 Οκτωβρίου, 2013

ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Σ.Ι. ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΣΑΓΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


Στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Ιεραρχία εξέλεξε για νέο Μητροπολίτη Αργολίδος τον Αρχιμ. κ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά με ψήφους 55.

ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ

Ολοκληρώθηκε το τριπρόσωπο για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Αρχιμ. π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος -  55 ψήφους

Επίσκοπος Επιδαύρου π. Καλλίνικος - 45 ψήφους

Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης - 9 ψήφους

Η Χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερωνύμου και μελών της Ιεράς Συνόδου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

O αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά, όπου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977).

Ο π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983. Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διακονεί μέχρι και σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.

Ο πατήρ Νεκτάριος έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα και μερικά από τα έργα του είναι "Στάρετς Αντώνιος", "Ταχύς εις βοήθειαν", "Άγιος Λουκάς ο Ιατρός", "Υπεύθυνοι για όλα", ενώ σε άλλα έχει κάνει την επιμέλεια όπως  "Εχθρός του λαού" κ.α.

Εμείς από το Ιστολόγιό μας ευχόμεθα στον Εψηφισμένο νέο Μητροπολίτη Αργολίδος Κ.κ. Νεκτάριον, υγείαν και δύναμην για καλή και ευλογημένη πορεία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: