13 Οκτωβρίου, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Αν πράγματι το πολιτικό σύστημα θέλει να κάνει με ειλικρίνεια την αυτοκριτική του, θα παραδεχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι κυρίως γέννημα των δικών του λαθών, που εξόργισαν τους πολίτες και τους έκαναν να θέλουν να τιμωρήσουν τους πολιτικούς. Το καθεστώς ανομίας, αδιαφάνειας, σκανδάλων και υπέρμετρου πλουτισμού κάποιων είχε δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται. Από χθες το πολιτικό σύστημα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι, όταν μιλά για αυτοκάθαρση, το εννοεί στην πράξη. Ένας απλός πολίτης κατάφερε να πετύχει ό,τι το σύστημα απέφευγε (για τους δικούς του λόγους) και να του δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία να σταθεί στο ύψος του.

Ο κ. Παπανδρέου, που έως τώρα την έχει γλιτώσει χάρη στους συναδέλφους του βουλευτές και στην πολιτική συγκυρία της συγκυβέρνησης από πολλές καραμπινάτες υποθέσεις, κινδυνεύει για πρώτη φορά να καθίσει στο σκαμνί. Από ένα... ατύχημα εκεί που δεν το περίμενε μπορεί να οδηγηθεί στην Ποινική Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης. Θα περιμέναμε βέβαια, εάν ένιωθε αθώος, να ζητούσε ο πρώην πρωθυπουργός ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του και να υπερασπιστεί την πολιτική του και την τραγική φράση του «λεφτά υπάρχουν», με την οποία εξαπάτησε τους Έλληνες για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Όμως ο ευρισκόμενος σε μόνιμες διακοπές κ. Παπανδρέου ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πιστεύει ότι για άλλη μια φορά θα τον σώσει η... ανάγκη της συγκυβέρνησης να επιβιώσει.

Τωρα όμως είναι η ώρα να αποφασίσουν (τελικά) οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πώς εννοούν και εάν πράγματι εννοούν ότι η κάθαρση θα φτάσει «όσο πιο ψηλά γίνεται». Εάν όντως έχουν πάρει το μήνυμα που τους έχει στείλει η κοινωνία με πολλούς τρόπους. Θα τολμήσουν οι βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στείλουν τον πρώην πρωθυπουργό στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Για να δούμε! Θα επαληθευτεί η λαϊκή ρήση «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα»;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: