14 Οκτωβρίου, 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, το οποίο θα λειτουργήσει ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην οδό Καποδιστρίου, στο Κέντρο της Αθήνας, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Πρόκειται για τη νέα συνεργασία της φιλανθρωπικής εταιρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τη ΓΣΕΒΕΕ. Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο κοινωνικό ιατρείο συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κων/νος Δήμτσας και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέτα Μακρή, βουλευτές, πολιτευτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και μέλη της Συνομοσπονδίας.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις και το έργο της φιλανθρωπικής εταιρείας "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", ενώ αμέσως μετά ο κ. Καββαθάς παρουσίασε το πρόγραμμα συνεργασίας, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και τόνισε πως "είναι ώρα ευθύνης για πραγματική συμπαράσταση σε όλους τους συναδέλφους μας που βρέθηκαν χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας". Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και εθελοντές που στηρίζουν τις προσπάθειες της Αποστολής, ενώ παρουσίασε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και προσφέρουν βοήθεια σε όποιους έχουν ανάγκη. "Έχουμε επεκτείνει με εντολή του Αρχιεπισκόπου τα δέματα στα σχολεία, αλλά και τις μερίδες φαγητού που προσφέρονται στα συσσίτια", τόνισε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε πως "μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση". Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξήρε τη νέα αυτή προσπάθεια συνεργασίας, ενώ επισήμανε την σημαντική εθελοντική προσφορά των εθελοντών ιατρών, ενώ έκανε λόγο για επόμενες δράσεις, ώστε να μην μείνει κανένας ανασφάλιστος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν συστρατευθεί σε αυτήν την προσπάθεια και προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη. Αναφέρθηκε, επίσης, στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής λέγοντας πως "όλα αυτά οφείλονται σε αυτούς που προσφέρουν είτε από το υστέρημά τους είτε με εθελοντική εργασία. Πρωταγωνιστής, λοιπόν, είναι ο λαός μας". Πρόσθεσε, επίσης, ότι "η Εκκλησία δε θα μπορούσε χωρίς τη βοήθεια των πιστών να στηρίξει οικονομικά ένα τέτοιο έργο. Πρόκειται για ενίσχυση από τον λαό και το γεγονός αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Εκκλησία στηρίζει και δυναμώνει τις αντοχές των ανθρώπων. Αλίμονο, εξάλλου, στον άνθρωπο εκείνο που χάνει την ψυχική του αντοχή. Ο λαός δοκιμάζεται, αλλά αν μείνουμε ενωμένοι, αν ο ένας στηρίζει τον άλλο, θα έρθει η ώρα που θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, όπως αποδεικνύει και η ιστορία της πατρίδας μας. Και τότε θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο που όλα αυτά τα προγράμματα θα τα έχουμε απλώς στο μυαλό μας για να βλέπουμε πόση δύναμη έχουμε που μπορούμε μέσα από τις στενοχώριες, τις στερήσεις να βρίσκει διέξοδο και να βγαίνει στην απέναντι όχθη του ποταμού".

Στόχος της ίδρυσης του Ιατρείου, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με δύο βασικές εκστρατείες προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 5 διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπεδικού και βιοπαθολόγου, στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: