25 Οκτωβρίου, 2013

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

Οι θετικές επιστήμες είναι οι πιο αυστηρές «δασκάλες» των ανθρώπων. Απορρίπτουν εκ των προτέρων την πιθανότητα να συνυπάρξει το ορθό με το παραμικρότερο λάθος, οπουδήποτε - στο χημικό μείγμα, στο πείραμα, στην εξίσωση. Η πολιτική, παρόλο που πρέπει να διέπεται από σεβασμό στις θετικές επιστήμες, παραμένει τέχνη και, μάλιστα, από τις υψηλότερες. Οι βιρτουόζοι της πολιτικής και οι θετικοί επιστήμονες έχουν ένα κοινό σημείο: Απεχθάνονται την προχειρότητα. Καθετί που γίνεται με το σύστημα «άρπα-κόλλα» μπορεί να καταστρέψει πολυετή εργασία και να διαλύσει όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια, ακυρώνοντας έτσι το όποιο κύρος του βιαστικού «πειραματιστή».

Το μεγαλειώδες και το γελοίο απέχουν ελάχιστα. Ένα ψεγάδι αρκεί για να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τον θρίαμβο από το φιάσκο. Μια χαρακτηριστική περίπτωση φιάσκου μεγάλων διαστάσεων: «Πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ». Στο εκτενές ρεπορτάζ που αφορούσε την υπόθεση της Δημόσιας Τηλεόρασης περιγράφονταν λεπτομερώς τα πολλά και τραγικά λάθη του αρμόδιου υφυπουργού της ΔΤ Παντελή Καψή, τα οποία εκθέτουν την κυβέρνηση και κοστίζουν πολλά χρήματα στους σκληρά φορολογούμενους Έλληνες.

Στο προαναφερθέν άρθρο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «υπολογίζεται ότι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μαζί με τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, κόστισε πάνω από 125.000.000 ευρώ». Κι ενώ αυτό το πανάκριβο πείραμα το πληρώνουν οι πολλοί, που δεν μπορούν καν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους, οι παλιές «αμαρτίες» που διευκόλυναν το κλείσιμο της ΕΡΤ παραμένουν!

«Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εδώ και τέσσερις μήνες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση βρίσκεται και δρα ο πυρήνας της αμαρτωλής ΕΡΤ». Με λίγα λόγια, οι όποιες καλές προθέσεις για «εξυγίανση» των δημόσιων ΜΜΕ ακυρώθηκαν εν τοις πράγμασι από την ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων, τους παιδαριώδεις χειρισμούς τους και τον έντονο εθισμό τους στο καθεστώς της αυθαιρεσίας και της ευνοιοκρατίας. Η προχειρότητά τους βλάπτει σοβαρά την οικονομία...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: