29 Οκτωβρίου, 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα εγκαινιάσει σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 17.30 μ.μ. το Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 7, Μοσχάτο.Η ακολουθία του αγιασμού θα τελεστεί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β' και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Το Κέντρο θα παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 60 παιδιά δημοτικού, ηλικίας 6 - 10 ετών, με δυνατότητα σίτισης. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Το όραμα του Κέντρου είναι να εξασφαλίσει σε κάθε παιδί και νέο πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητα του. Το υψηλό μορφωτικό επίπεδο, η θετική εξέλιξη της νεολαίας καθώς και οι βελτιωμένες υπηρεσίες είναι παράγοντες κλειδιά για την πρόληψη μελλοντικών δυσάρεστων καταστάσεων για τους νέους, ειδικά αυτών που ζουν σε οικονομικά δυσμενείς περιοχές.

Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους, θα έχουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να πάνε, αφότου η σχολική ημέρα τελειώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: