21 Σεπτεμβρίου, 2013

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσυγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ενώ συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Δ/ντης του Γενικού Φιλοπτωχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας.


Στις κατασκηνώσεις έφτασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Να σημειωθεί ότι στην υπαίθρια Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Σύναξη ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του Φιλοπτώχου για τη νέα χρόνια. Την έναρξη έκανε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, καθώς και όλους τους παρισταμένους. Επίσης ο π. Μάξιμος καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλατζή, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι στο πλευρό της Εκκλησίας.

 

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε  στα Μέλη των Φιλόπτωχων ταμείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής λέγοντας μεταξύ άλλων ότι χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν κανένα έργο."Σε άλλους χώρους είπε δεν υπάρχει τέτοια προσφορά, χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τέτοιο έργο", είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι "δεν γίνεται καμία αλλαγή στην κοινωνία αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι." Ο Μακαριώτατος τέλος εξήρε το έργο και την προσφορά των ενοριών αλλά και των απλών ανθρώπων, που βοηθούν αυτές τις δύσκολες εποχές τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ετόνισε.  

Έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των οικογενειών που ζητούν βοήθεια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, επειδή δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η «Αποστολή» σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, μόνο το α΄ εξάμηνο του 2013, έχουν φθάσει τα 33.527 ενώ το 2012 διανεμήθηκαν συνολικά 35.583 δέματα κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.Τέλος ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού για το έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: