19 Σεπτεμβρίου, 2013

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναπτύσσει δυναμική εξουσίας στις δημοσκοπήσεις - παρά την καλπάζουσα μνημονιακή ασθένεια που κατατρώγει τα σπλάχνα της κοινωνίας και έχει οδηγήσει τον λαό μας σε απόγνωση. Το πρόβλημα βρίσκεται στον ίδιο και τον αστερισμό των προσώπων με τις παράξενες (συχνά αντεθνικές θέσεις) που τον περιστοιχίζουν. Δεν πείθουν επειδή δεν έχουν συνολική άποψη για το ελληνικό πρόβλημα και επεξεργασμένη άποψη για τη λύση του. Οι εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ διαφόρων στελεχών, «τάσεων» και «συνιστωσών» συνήθως ξεπερνούν σε ένταση και ποιότητα εκείνες που υφίστανται μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της δικομματικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, αναγνώρισε την αδυναμία του να ανατρέψει την κατάσταση. Απόδειξη αυτού είναι μια στιχομυθία, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Ο δημοσιογράφος Χρ. Τσιγουρής του Mega ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Τον Νοέμβριο πέρσι σε μια συνέντευξή σας στην εφημερίδα “ΝΤΙ ΤΣΑΙΤ” είχατε εκτιμήσει ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε πανικό και ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει, στις 15 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή είχατε εκτιμήσει ότι στο τέλος του Μαρτίου που πέρασε ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, τώρα ακούω και πάλι την εκτίμηση ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, είναι κοντά η ώρα της ανατροπής. [...] Πότε τελικά εκτιμάτε, σε πόσους μήνες ότι θα έρθει αυτή η ανατροπή;»

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν αποκαρδιωτική για όλους όσοι προσέβλεπαν σε εκείνον ως «ηγέτη» που θα «καταργήσει το Μνημόνιο» και «θα τα βάλει με τους Γερμανούς». Είπε ο κ. Τσίπρας: «Η απάντηση στην εξίσωση και στο ερώτημα πότε θα έχουμε εκλογές είναι συνάρτηση των λαϊκών αντιδράσεων και των λαϊκών κινητοποιήσεων, όχι μονάχα της επιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ - αυτή είναι δεδομένη». Εν κατακλείδι, ο κ. Τσίπρας λέει στους Ελληνες το εξής: «Ή όλοι μας θα νικήσουμε ή όλοι σας θα πεθάνετε». Πολύ λίγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: