03 Σεπτεμβρίου, 2013

Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΟΛΑ! ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ;

 

Η τρόικα ζητάει θρασύτατα τα πάντα από την Ελλάδα εν όψει του τρίτου Μνημονίου που έρχεται με βήμα γοργό, καθώς θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να δοθεί στην Ελλάδα η νέα βοήθεια μετά τα μέσα του 2014. Μεταξύ άλλων, τα πιο σημαντικά θέματα που θα μπουν στο νέο Μνημόνιο  - το οποίο, όπως λένε, θα υπογραφεί τους επόμενους μήνες, προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο βοήθειας από 10 δισ. ευρώ και πάνω- είναι:

-Η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, χωρίς την εκτελεστική εμπλοκή φορέων του Ελληνικού Δημοσίου. Δηλαδή, φεύγει η διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού κράτους από τους Έλληνες. Ακούγεται ότι θα δημιουργηθεί εταιρία holding, η οποία θα αναλάβει ακίνητα αξίας 20 δισ. ευρώ που δεν έχει το ΤΑΙΠΕΔ ως εγγύηση για να πάμε σε έμμεσο κούρεμα με μηδενικά επιτόκια έως το 2022.

-Η ολοκλήρωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Ελληνικό Δημόσιο και του σχεδιασμού της στελέχωσής του από μηδενική βάση, που σημαίνει ότι κάποιοι ξένοι και Έλληνες managers θα αναλάβουν να απολύουν χωρίς διαθεσιμότητες και άλλα τέτοια.

-Η δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

-Το επόμενο και τελικό κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με μόνο ένα κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και δημιουργία νέων ιδιωτικών ή επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.

-Η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγές, τη γραφειοκρατία και το εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων.

-Η επόπτευση της επόμενης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της νέας επενδυτική τράπεζας στο Λουξεμβούργο. Όλα αυτά υποτίθεται ότι θα συζητηθούν από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά, οπότε θα έλθουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας. Οι δανειστές ζητάνε στην ουσία να τους παραδοθούν πλήρως τα κλειδιά της χώρας και το ζητάνε από ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που έχει αποδείξει ότι δεν έχει ιερό και όσιο, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντά του.

Ήδη στην Ελλάδα σήμερα (χώρα του ελεύθερου δυτικού κόσμου) υπάρχει εκχώρηση ζωτικών τομέων που άπτονται της εθνικής ανεξαρτησίας και η οποία έλαβε σάρκα και οστά μετά την είσοδο στο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010 επί Γιώργου Παπανδρέου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: