16 Σεπτεμβρίου, 2013

ΡΩΣΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 
Το ρωσικό ινστιτούτο Μέσης Ανατολής είναι υποστηρίζει ότι αν πράγματι η Δύση ήθελε, να διευθετήσει το συριακό ζήτημα, το απλούστερο που είχε να κάνει ήταν να προχωρήσει σε άμεσο βομβαρδισμό των "Ντόχα, Ριάντ, και Άγκυρας" καθ' οτι αυτές είναι οι πρωτεύουσες που χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές αντάρτες, και προξένησαν αυτή την καταστροφή στην Συρία. Σε συνέντευξή του στη RBTH ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Γεβγκένι Σατανόφσκι, ανέφερε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης της συριακής κρίσης, είναι «να βομβαρδιστούν η Ντόχα, το Ελ Ριάντ και η Άγκυρα», που είναι χορηγοί των τρομοκρατών. 

Θεωρεί ότι το χημικό χτύπημα της 21ης Αυγούστου ήταν καθαρή προβοκάτσια, στημένη από τις ΗΠΑ, καθώς ο Άσαντ κέρδιζε, και δεν είχε κανένα λόγο να το διαπράξει, και ειδικά όταν όλως "τυχαίως" επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή, στο έδαφος της Συρίας. Διαλύει κάθε αμφιβολία ότι ο πόλεμος έγινε για την δημοκρατία, γιατί απλούστατα οι ισλαμιστές ποτέ δεν πολεμουν για την ελευθερία, αλλά για την γενοκτονία των υπολοίπων.

Θεωρεί ότι ο πόλεμος έγινε λόγω του φανατικού μπλοκ των σουνιτών του Κόλπου, οι οποίοι προπσαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο Χαλιφάτο! Αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί περί της "κακής" Ρωσίας που υποστηρίζει τον Άσαντ γιατί έχει ναυτική βάση στην Ταρτούς είναι αστήρικτοι αφού πρόκειται περί ενός απλού αγκυροβολίου ανεφοδιασμού, το οποίο μπορεί να βρει είτε στην Κύπρο, είτε στην Χάιφα του Ισραήλ.

Τονίζει το γεγονός ότι δεν είναι η Ρωσία η παράνομη αλλά οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους καθώς αυτοί είναι που πραβλέπουν το διεθνές δίκαιο αγνοώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας, και το ότι δύο μόνιμα μέλη του (Ρωσία, Κίνα) ασούν βέτο σε μια σχεδιαζόμενη δυτική επίθεση στη Συρία. Επισημαίνει ότι η Ρωσία αρνείται να υποστηρίξει τρομοκράτες κάτι το οποίο κάνει η Δύση λόγω συμφερόντων της καταλήγει ο Γεβγκένι Σατανόφσκι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: