26 Σεπτεμβρίου, 2013

ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ


Έναν νέο Ιερό Ναό, ο οποίος θα καλύψει τις ενοριακές ανάγκες του Ολυμπιακού Χωριού, αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο Φωτιστών των Σλάβων θεμελίωσε το απόγευμα ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας .  


Τον αγιασμό της θεμελίωσης τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,  εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, πρέσβεις σλαβόφωνων χωρών, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί της Μητρόπολης Ιλίου και πιστοί από διάφορες περιοχές.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην τελετή θεμελίωσης του Ναού, "ο οποίος είναι ο πρώτος ενοριακός ναός στην Εκκλησία της Ελλάδος αφιερωμένος στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο".

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "είναι σημαδιακό ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού ζήτησαν ο ενοριακός τους Ναός να θεμελιωθεί στην τιμή των συγκεκριμένων Αγίων, οι οποίοι έζησαν τον ένατο αιώνα και με το δικό τους τρόπο διέδωσαν στην σημερινή ανατολική Ευρώπη αυτό που πάντα είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, ένας χώρος ανοιχτός και οικουμενικός".

Ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους εκείνους που συνεργάστηκαν για αυτήν την προσπάθεια, αλλά και όλους τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και τους ιερείς που θα αναλάβουν την αποπεράτωση αυτού του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: