07 Σεπτεμβρίου, 2013

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΒΑΝΟΦ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Sergei  Ivanov την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του Barack Obama αντάλλασαν «χαμόγελα» στο κόκκινο χαλί της υποδοχής της διάσκεψης των G20. Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης στη Συρία είπε: «Αναμφίβολα πρόκειται για μια παράνομη πράξη, καθώς δεν υπάρχει απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αυτή την παρανομία θα αντιδράσουμε ανάλογα», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ και κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ρώσου προέδρου στη διάσκεψη των G20 ο V. Putin κατηγόρησε ευθέως τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών John Kerry ότι είπε «ψέματα για τη Συρία». Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πιο συγκεκριμένα πως μια επίθεση στη Συρία χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του ΣΑ του ΟΗΕ θα είναι μια πράξη «επίθεσης» κατηγορώντας τον Kerry ότι «σκόπιμα έχει πει ψέματα για την κατάσταση στη Συρία και τη χρήση χημικών». Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Αγία Πετρούπολη το ρωσικό Ναυτικό ενισχύει τη ναυτική του παρουσία στην Α. Μεσόγειο με νέα πλοία.

Η ρωσική ναυτική δύναμη η όποια ήδη επιχειρεί στην Α. Μεσόγειο αποτελείται από ένα αντιτορπιλικό το Admiral Panteleyev, μια φρεγάτα την Neustrashimy και δύο μεγάλα πλοία αποβατικών επιχειρήσεων τα Admiral Nevelsky και Alexander Shabalin. Η νέα ομάδα των σκαφών που αναμένεται φτάσει στην περιοχή αύριο αποτελείται από τα αποβατικά Novocherkassk και Minsk μαζί με το Priazovye. Όλη αυτή η δύναμη συμπληρώνεται από αριθμό μικρότερων βοηθητικών σκαφών και πετρελαιοφόρων. Παράλληλα αναμένεται και το  καταδρομικό "Moskva" από το βόρειο Ατλαντικό μαζί με τη δική του ομάδα σκαφών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: