01 Αυγούστου, 2013

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕ ΤΟ... ΜΥΑΛΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας αλλά και η πορεία του προγράμματος κινητικότητας εν όψει της κρίσιμης επίσκεψης της τρόικας στο τέλος Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα. Η συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τον μόνιμα επισπεύδοντα αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και, όπως ανέφερε, θα τεθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου 2014!

Ως πρώτη προτεραιότητα παρουσίασε ο ίδιος την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, δεύτερη αυτή της μετανάστευσης και της ασφάλειας, τρίτη την οικονομική πολιτική, τέταρτη -αλλά στην πραγματικότητα πρώτη- την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική (από το περιβάλλον, τις θαλάσσιες ζώνες, την ΑΟΖ κ.λπ. στη Μεσόγειο). Ο κ. Βενιζέλος έθιξε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η ελληνική προεδρία συμπίπτει με τη λήξη της θητείας και τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου. «Το κυρίαρχο ζήτημα - πρόβλημα είναι η ύφεση και η ανεργία κυρίως στους νέους. Απαιτείται νέα αφήγηση, συγκεκριμένη, προοδευτική και σε αυτό ο Νότος πρέπει να έχει καθοριστικό παράγοντα» είπε, αφού ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις τελευταίες επαφές του στο εξωτερικό.

Επίσης, στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονται τα θέματα της πλήρωσης των κενών θέσεων των προέδρων και των αντιπροέδρων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την ίδια στιγμή, πάντως, η συνεδρίαση θεωρείται κρίσιμη, καθώς, όπως έγραψε την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία», υπάρχουν συζητήσεις μέσα στην κυβέρνηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε (ΑΝΤ1) τα σενάρια αυτά.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εκλογών τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μιας σταθερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η βούλησή της είναι να εξαντλήσει την τετραετία. Έχουμε μπροστά μας να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση είναι παντελώς αποπροσανατολιστική και δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: