25 Αυγούστου, 2013

ΠΟΙΑ ΜΥΓΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ;

 

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν τον τελευταίο καιρό δεν μας τα λέει καλά. Από κει που ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά με την Ελλάδα, έχει αρχίσει ένα περίεργο παιχνιδάκι που…μυρίζει Μέρκελ. Στην αρχή μάς παραμύθιαζε με την αγορά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ. Όλο έστελνε τον δικό του άνθρωπο για να συζητά με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ύστερα την έκανε γυριστή χωρίς να καταθέσει προσφορά.

Στη συνέχεια κάνει τον κουφό για το δίκαιο ελληνικό αίτημα να μειώσει την τιμή στην οποία μας πουλά το φυσικό αέριο, κάτι δηλαδή που έχει κάνει για μια σειρά από άλλες χώρες, στις οποίες η Ρωσία πουλάει σε καλύτερες πλέον τιμές. Τώρα, σε σύσκεψη, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα προβληματική για επενδύσεις και απορεί γιατί έγινε τον τελευταίο καιρό μια σοβαρή επένδυση στη χώρα μας. Δεν σταμάτησε βέβαια τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ζητώντας από τους επενδυτές να επιλέγουν τη νότια Ρωσία και όχι την Ελλάδα.

Και η απορία που επανέρχεται είναι ποια μύγα τσίμπησε τον ομόδοξο και μέχρι πρότινος φίλο Βλαδίμηρο. Τι επιδιώκει να κάνει ο Ρώσος ηγέτης, όταν μάλιστα οι συμπολίτες του επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών τους; Αν πρόκειται απλά για παρεξήγηση, οφείλει το υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλίες και να τη λύσει. Να καλέσει τον Ρώσο πρέσβη ο πολυάσχολος και τριπλοθεσίτης υπουργός και να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε έναν φίλο ή σύμμαχο.

Αυτή είναι η κυρίως δουλειά του. Εάν δεν το καταλαβαίνει ο υπερφίαλος Ευάγγελος, καλό θα είναι να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με κάτι που τον ενδιαφέρει. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί κάποιος να παίζει όπως με τα οικονομικά του κόμματός του, φαντασιωνόμενος ότι είναι… μεγάλος, ενώ είναι μικρός έως πολύ μικρός. Ας αναλάβει λοιπόν πρωτοβουλίες για να μάθουμε τι τρέχει με τον Βλαδίμηρο. Πριν τον χάσουμε και αυτόν λόγω της Frau Μέρκελ και των συμφερόντων της
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: