05 Αυγούστου, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Στην εορτάζουσα Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης χωροστάτησε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, σημείωσε το γεγονός ότι αφιερώνονται πολλά μοναστήρια στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και μέσα σ΄ αυτά μεταμορφώνονται οι ψυχές των μοναχών. Έτσι και στην καθημερινή πάλη, ο πιστός όπως ο μοναχός πρέπει να "φορέσει" το ένδυμα του Ιησού Χριστού.

Απέναντι στη σημερινή τραγωδία της "παραμόρφωσης",με τα προβλήματα που βιώνουμε σε κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ανάγκη πνευματικής αναγέννησης που σαρκώνεται μέσα από την Εκκλησία.

"Σ' αυτήν ο πιστός γαληνεύει, μαθαίνει την αξία της συγχώρεσης, βρίσκει δύναμη και αναγεννιέται. Το γεγονός λοιπόν της Μεταμόρφωσης είναι ο φάρος για να στρίψουμε πορεία στη ζωή μας, ν' αλλάξουμε εσωτερικά και να βοηθήσουμε και τους άλλους ν' αναγεννηθούν".





Δεν υπάρχουν σχόλια: