28 Ιουλίου, 2013

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: ''ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ''


Με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από το Βάπτισμα των Ρως, συναντήθηκε καθ΄ οδον για το Κίεβο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Να αναφερθεί ότι την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάλας κ. Προκόπιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς, εκφραζόντας την λύπη του που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν μπόρεσε να παραστεί. "Σεβόμαστε τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι κοντά μας, αλλά χαιρόμαστε που απέστειλε έναν εκλεκτό Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας ως επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας", ανέφερε ο κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι "ακόμα θυμάμαι τα λαμπερά μάτια των ορθοδόξων Ελλήνων, αλλά και την πνευματική ατμόσφαιρα που ένιωσα. Νιώθω ιδιαίτερη αγάπη για τον αδελφό ελληνικό λαό, ενώ για μένα ήταν σημαντικό να επισκεφθώ το Άγιον Όρος και να προσευχηθώ με τους μοναχούς."

"Επισκεπτόμενος την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Βέροια είχα σημαντικές συζητήσεις με Αρχιερείς, αλλά δεν θα ξεχάσω την σημαντική συνάντηση που είχα με τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου", πρόσθεσε ο Πατριάρχης. Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ζήτησε από τα μέλη της αντιπροσωπείας να μεταφέρουν την αδελφική αγάπη στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καβάλας κ. Προκόπιος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Έχουμε όμορφες αναμνήσεις από την επίσκεψή Σας, στην Εκκλησία της Ελλάδος" και  διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Κύριλλο ότι στην Ελλάδα τρέφουν αισθήματα αγάπης, σεβασμού και ευλάβειας για την Εκκλησία της Ρωσίας, τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών παραμένουν σταθερές και ισχυρές.

Τέλος ο Πατριάρχης απένειμε στον Μητροπολίτη Καβάλας το μετάλλιο του Αγίου Βλαδιμήρου (βαθμός β΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: