22 Ιουλίου, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Με δύο ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21% έναντι 19% της ΝΔ. Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα, η στελέχωση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) με την προκήρυξη των προσλήψεων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες, ενώ άλλες 1.500 θέσεις θα προκηρυχθούν όταν εκκενωθεί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής μαίνεται η πυρκαγιά. 

Η φωτιά καίει σε δύσβατο δασικό σημείο, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα. Η οργάνωση «Ανυπότακτες Επιθυμίες» ανέλαβε, με προκήρυξή της, την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.Ένας νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε ακατοίκητο κτίσμα στην οδό Λιοσίων από τους άνδρες της Πυροσβεστικής ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς. Ο άνδρας εκτιμάται ότι ήταν άστεγος.

Κόσμος

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να έρθει στον κόσμο το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο. Με αφορμή την άφιξη του του βασιλικού μωρού ιδού ορισμένες παραδόσεις που τηρούνται ευλαβικά στο παλάτι με την γέννηση κάθε νέου μέλους. Στο μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο μεταφέρθηκε η δούκισσα Κέιτ, καθώς το νέος μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι ...καθ' οδόν. Τα χαρμόσυνα νέα ανακοινώθηκαν από το Παλάτι και όλοι τώρα ανυπομονούν να έρθει στον κόσμο το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Το μαιευτήριο, όπου πριν 31 χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα έφερε στον κόσμο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, βρίσκεται υπό τον κλοιό δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 300 τραυματίσθηκαν από σεισμό 5,9 βαθμών που έπληξε την επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας. Καταστράφηκαν περίπου 380 σπίτια και 5.000 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πέντε πόλεις της περιοχής Ζανγκσιάν και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές. 

Οι τοπικές αρχές επιστράτευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες για να βοηθήσουν στο έργο διάσωσης. Πιέσεις στις μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου να αναλάβουν δράση κατά της παιδικής πορνογραφίας, απειλώντας τις ακόμη και με νομικές κυρώσεις αν δεν το κάνουν, αναμένεται να ασκήσει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σήμερα, Δευτέρα σε δημόσια ομιλία. «Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα για την Google, την Bing, τη Yahoo! και τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχετε την υποχρέωση να ενεργήσετε για το θέμα αυτό .. ηθικό καθήκον» αναμένεται να πει ο βρετανός πρωθυπουργός. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν τη Δευτέρα με κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα το κατά πόσο πρέπει να τεθεί στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατικών ομάδων η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ. Μεταξύ των «28» υπάρχουν επιφυλάξεις, ωστόσο δεν αποκλείεται να ληφθεί η απόφαση, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη.

Οικονομία

Σε κυβερνητική αδράνεια πολλών ετών και κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς αποδίδει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας την αύξηση του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την Παρασκευή. Στην υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας με την εταιρεία Qatar Petroleum International (QPI) προχώρησε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική συμμαχία των δύο πλευρών αφορά την από κοινού υλοποίηση επενδύσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Σε πρώτη φάση, η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από την QPI ποσοστού 25% στην μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο «ΗΡΩΝ ΙΙ» έναντι τιμήματος ύψους 58 εκατ. δολαρίων.

Αθλητισμός

Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν που τη βρίσκει την ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία. Παρ' όλα αυτά η «πρώτη», ήταν γεμάτη αισιοδοξία και παρόντες στο ραντεβού στα Σπάτα ήταν όλοι και μάλιστα από πολύ νωρίς καθώς η συγκέντρωση στον χώρο είναι οριστεί στις 7:30. Η δεύτερη προπόνηση έχει οριστεί για τις 18:00 και μισή ώρα μετά θα ανοίξουν οι πόρτες στα Σπάτα για τους οπαδούς και τα ΜΜΕ. Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη σε βελγικό έδαφος ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος της Σερκλ Μπριζ με 1-1, ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση.

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ ο Χουμπ Στέφενς στο περιθώριο της προπόνησης του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή, η οποία ήταν ανοιχτή και έγινε παρουσία περίπου 4000 οπαδών της ομάδας. Πάντως ο Ολλανδός προπονητής εξέφρασε για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: