15 Ιουλίου, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Δ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

VOIOTOS Ι Η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προετοιμασίες που γίνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 12:00 στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρέστη και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης που ενημέρωσε εκτενώς τον Υφυπουργό για τις κοινωνικές δράσεις και για το εκτεταμένο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον 89,5 ο κ. Κούρκουλας δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και εργαζόμαστε για μια επιτυχημένη Προεδρία της ελληνικής Κυβέρνησης στην Ευρώπη. "Άκουσα με πολύ προσοχή από τον Μακαριώτατο για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα θέλαμε να προσφέρουμε κάθε τεχνική υποστήριξη από το Υπουργείο Εξωτερικών για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων στην ενίσχυση των δράσεων της Εκκλησίας".

Για την τύχη των δύο Ιεραρχών στη Συρία ο κ. Κούρκουλας σημείωσε: "Δυστυχώς η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει βελτιωθεί και δεν έχουμε κάτι θετικό από την υπόθεση απαγωγής των Μητροπολιτών. Ως Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας και στα θεσμικά όργανα την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη μιας πιο έντονης παρέμβασης στην περιοχή".Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το έντονο ενδιαφέρον του να συνδράμει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και ευχήθηκε να είναι καρποφόρα η προσπάθειά του.

Εκ της Ι.Α.Α.
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: