02 Ιουνίου, 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ KAI ΠΑΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί σε λίγο την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών.

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, θα γίνει η υποδοχή του Αγιοτάτου Πατριάρχη, πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Παναγία Σουμελά, από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και τον Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, σήμερα το απόγευμα 2 Ιουνίου, στο Δήμο, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία του Ιερού Ναού.

Ο Πατριάρχης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στις Αχαρνές, θα χωροστατήσει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Πέτρο και θα παραδώσει μέρος των Ιερών λειψάνων του Οσίου της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας Σεραφείμ του Σαρώβ.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου στην Αθήνα, πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Στην Αθήνα βρίσκεται, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία από χθες 1η Ιουνίου, όπου θα έχει θρησκευτικές συναντήσεις και θα υπογράψει την συνεργασία των δύο Εκκλησιών ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Πατριάρχη Κύριλλο θα δοθεί το κλειδί της πόλης και  θ’ αναγορευτεί επίτιμος δημότης. Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Ντούρος χαρακτήρισε πολύ μεγάλο γεγονός, την επίσκεψη του Πατριάρχη  μόνο στο Δήμο Αχαρνών και αποτελεί μεγάλη επιτυχία του πατήρ Γρηγόριου Πιγκάλοβ.

Αναμενόμενη είναι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, των  Μητροπολιτών της Περιφέρειας Αττικής, των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, των βουλευτών της περιφέρειας, Δημάρχων των γύρω Δήμων, Συλλόγων Ποντίων Αττικής και φυσικά χιλιάδων πιστών κυρίως ποντιακής καταγωγής, από την Αττική και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: